Vegan čokoládové brownies – recept

DezertyKoláčikyTortyVegánske recepty

Mali ste niekedy chuť na teplé, mäkké, čokoládové brownies, ale bránil vám v tom váš vegánsky životný štýl? Už sa nemusíte obávať. V tomto článku nájdete osem chutných vegánskych receptov na rôzne brownie koláčiky, ktoré určite potešia vaše chuťové poháriky a vďaka ktorým zabudnete na to, že ste niekedy vynechali tradičné brownie.

S nárastom vegánstva a trendov v oblasti zdravia sú vegánske koláčiky obľúbeným a pohotovým dezertom. Bez ohľadu na to, či ste vegán, zdravý stravník alebo len fanúšik lahodných dezertov, vegánske recepty na čokoládové brownies vám pomôžu uspokojiť vaše chute bez konzumácie mliečnych výrobkov alebo iných živočíšnych produktov.

V tomto článku nájdete nie jeden chutný recept na brownies, aby ste sa mohli uistiť, že každé vegánske brownie, ktoré pripravíte, bude rovnako chutné ako to predchádzajúce.

Vegánske brownies recept

Ak hľadáte chutný a bezmliečny dezert, už nehľadajte! Tento recept na vegánske brownie určite uspokojí každý mlsný jazýček. Využíva kombináciu zdravých ingrediencií, ktorú si každý zamiluje. Nie sú potrebné žiadne vajcia ani mliečne výrobky, takže ide o jednoduchý a finančne nenáročný recept, ktorý si môžu vychutnať vegáni aj nevegáni. Pripravte sa na to, že si môžete dopriať jeden z dezertov bez pocitu viny.

Ingrediencie na vegánske brownies

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 šálka vegánskeho masla
  • 2/3 šálky kokosového cukru
  • 1/2 šálky čistého javorového sirupu
  • 1/2 šálky rozpustenej vegánskej horkej čokolády
  • 2/3 šálky rastlinného mlieka
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup na vegánske brownies

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite a vyložte formu papierom na pečenie s rozmermi 20×20 cm.
  2. Do veľkej misy preosejte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Odstavte.
  3. Potom v samostatnej miske vymiešajte vegánske maslo, kokosový cukor a čistý javorový sirup do svetlej a nadýchanej peny.
  4. Pridajte rozpustenú vegánsku horkú čokoládu a miešajte, kým sa nespojí.
  5. Následne postupne vmiešame rastlinné mlieko a vanilkový extrakt.
  6. Postupne primiešavajte suché prísady, kým sa nespoja.
  7. Cesto nalejte do pripravenej formy a zarovnajte ho gumovou stierkou.
  8. Pečte 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu cesta nevyjde čistá.
  9. Pred krájaním na štvorce nechajte vychladnúť.

TIP: Namiesto klasickej hladkej múky sa dá použiť aj zdravšia vegánska verzia múky – kukuričná polenta.

Čokoládový brownie nemôže chýbať na žiadnom stole.

Recept na brownies s čokoládou

Máte chuť na niečo sladké a chutné? Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na brownies s čokoládou. Je to skvelý dezert na každú príležitosť a vaša rodina a priatelia si ho zamilujú.

Ingrediencie na brownies s čokoládou

  • 1 šálka hladkej múky
  • 1/2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1 šálka vegánskej horkej čokolády
  • 1/2 šálky vegánskeho masla
  • 1/2 šálky kokosového cukru
  • 2 lyžice mletého ľanu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 šálky rastlinného mlieka

Postup na brownies s čokoládou

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Vymastite a vyložte formu papierom na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm.
  2. Najprv v stredne veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ.
  3. Potom v dvojitom kotlíku rozpustite vegánske kúsky horkej čokolády a vegánske maslo. Miešajte do hladka.
  4. V samostatnej miske vyšľahajte kokosový cukor, mletý ľan, vanilkový extrakt a rastlinné mlieko, kým sa nespoja.
  5. Rozpustenú čokoládovú zmes pridajte k mokrým prísadám a šľahajte, kým sa nespoja.
  6. Suché prísady zložte do mokrých, kým sa nespoja.
  7. Následne cesto nalejte do pripravenej formy a zarovnajte ho.
  8. Pečte 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  9. Pred krájaním na štvorce nechajte vychladnúť.

Vegánske trojité čokoládové brownies koláčiky – recept

Uspokojte svoju chuť na sladké s týmto dekadentným receptom na trojité brownies s čokoládou. Je jednoduchý na prípravu a plný troch vrstiev lahodnej vegánskej čokolády. Vychutnajte si túto vegánsku pochúťku so šálkou horúcej čokolády alebo osladenú kopčekom vegánskej zmrzliny.

Ingrediencie na trojité čokoládové brownies koláčiky

  • 1 šálka vegánskeho masla, roztopeného
  • 1 šálka kokosového cukru
  • 2 lyžice mletého ľanového semienka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka hladkej múky
  • 3/4 šálky holandského kakaového prášku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 šálky vegánskych polosladkých čokoládových lupienkov
  • 1/2 šálky vegánskej bielej čokolády
  • 1/2 šálky vegánskej horkej čokolády

Postup na trojité čokoládové brownies koláčiky

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C a zľahka vymažte formu na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm vegánskym maslom.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte rozpustené vegánske maslo, kokosový cukor, mleté ľanové semienka a vanilkový extrakt. Šľahajte, kým sa dobre nespoja.
  3. Potom v samostatnej miske vyšľahajte múku, kakaový prášok, morskú soľ a prášok do pečiva.
  4. Postupne pridávajte mokré prísady k suchým a miešajte, kým sa nespoja a nezostanú suché šmuhy.
  5. Nakoniec vložte vegánske polosladké, biele a tmavé čokoládové lupienky a cesto nalejte do pripravenej formy na pečenie.
  6. Pečte 25-30 minút alebo kým tester vložený do stredu nevyjde čistý.
  7. Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť.
Vegánska čokoláda je dostupná vo všetkých troch farbách a výborne doladí chuť čokoládového brownie.

Vegánske banánové čokoládové brownies – recept

Doprajte si tento lahodný vegánsky recept na banánové a čokoládové brownies. Nielenže je plné chuti, ale obsahuje aj jednoduché sacharidy banánu, takže si sladkú pochúťku môžete vychutnať bez pocitu viny.

Ingrediencie na banánové čokoládové brownies

  • 1/2 šálky roztlačeného zrelého banánu (asi 1 veľký banán)
  • 1/4 šálky olivového oleja
  • 1/3 šálky čistého javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 3/4 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 lyžičky soli
  • 1/4 šálky bezmliečnych čokoládových lupienkov

Postup na banánové čokoládové brownies

  1. Najskôr predhrejte rúru na 180 °C. Zľahka vymastite formu na pečenie 20 x 20 cm.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte roztlačený banán, olivový olej, javorový sirup a vanilkový extrakt.
  3. V samostatnej miske zmiešajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva a soľ.
  4. Suché prísady pridajte k mokrým a miešajte, kým sa nespoja.
  5. Potom vmiešajte čokoládové lupienky.
  6. Nakoniec cesto preneste do pripravenej nádoby na pečenie a rovnomerne ho rozotrite.
  7. Pečieme v predhriatej rúre 25-30 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  8. Pred krájaním a podávaním nechajte koláčik úplne vychladnúť.
Banánové čokoládové brownie je vynikajúce hlavne v letných dňoch.

Vegánsky čokoládový brownie s arašidovým maslom – recept

Existuje lepšia kombinácia chutí ako arašidové maslo a čokoláda? Vyskúšajte tento vegánsky recept na arašidové maslo a čokoládový brownie a uspokojte svoje chute na sladké bez kvapky mliečnych výrobkov.

Ingrediencie na čokoládový brownie s arašidovým maslom

  • 1 šálku hladkej múky
  • 3/4 šálky vegánskeho kakaového prášku
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 1/2 šálky rozpusteného vegánskeho masla
  • 1 šálka vegánskeho cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 šálky rastlinného mlieka
  • 1/2 šálky krémového arašidového masla

Postup na čokoládový brownie s arašidovým maslom

  1. Najprv predhrejte rúru na 180 °C a vymažte 20×20 cm plech na pečenie.
  2. V stredne veľkej miske vyšľahajte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a morskú soľ, kým sa nespoja.
  3. Vo veľkej miske vyšľahajte roztopené vegánske maslo, vegánsky cukor, vanilkový extrakt a rastlinné mlieko, kým sa nespoja.
  4. Suché prísady vysypte do veľkej misy s mokrými prísadami a zmiešajte, kým sa nespoja. Nepreháňajte to s miešaním.
  5. Potom cesto na brownie rovnomerne rozotrite do pripravenej nádoby na pečenie.
  6. Nakoniec na brownie cesto naneste arašidové maslo a nožom na maslo ho rozotrite.
  7. Pečte 25-30 minút, alebo kým špajdľa nevyjde čistá.
  8. Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť.
Arašidové maslo dodá brownie lahodnú orieškovú príchuť.

Vegánska brownies torta – recept

Kto hovorí, že si musíte vybrať medzi brownie a tortou? S týmto receptom na vegánsku tortu brownies už nebudete musieť! Vychutnajte si túto sviežu, lahodnú vegánsku tortu, ktorá je skvelým stredobodom každej oslavy.

Ingrediencie na brownies tortu

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 šálka kakaového prášku
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1/2 šálky vegánskeho masla
  • 2/3 šálky kokosového cukru
  • 1/2 šálky agávového nektáru
  • 2/3 šálky rastlinného mlieka
  • 2 čajové lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka vegánskej horkej čokolády

Postup na brownies tortu

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na pečenie 20×20 cm vymastite a vyložte papierom na pečenie.
  2. Do veľkej misy preosejte múku, kakaový prášok, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ. Odstavte.
  3. V samostatnej miske vymiešajte vegánske maslo, kokosový cukor a agávový nektár do svetlej a nadýchanej peny.
  4. Pridajte rastlinné mlieko a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa nespoja.
  5. Postupne primiešavajte suché prísady, kým sa nespoja.
  6. Primiešajte vegánske kúsky horkej čokolády.
  7. Cesto nalejte do pripravenej formy a zarovnajte ho gumovou stierkou.
  8. Pečte 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  9. Cesto upečte dva alebo trikrát, každé osobitne polejte ovocnou šťavou, natrite ovocným, napríklad sviežim jahodovo-paradajkovým džemom a pridajte plnku podľa vlastného výberu.
  10. Nakoniec brownies tortu dozdobte ovocím alebo vegánskou čokoládou.
Vegánske čokoládové brownie a vegánska čokoládová plnka jedoducho idú spolu.

Vegánske cviklové brownies – recept

Tu je iný pohľad na starú klasiku! Vyskúšajte tieto vegánske brownies z varenej cvikly, ktoré sa môžu pochváliť sladkou zemitosťou červenej repy, ako aj jedinečnou, lahodnou chuťou. Vychutnajte si túto vegánsku pochúťku so šálkou čaju alebo kávy.

Ingrediencie na cviklové brownies

  • 2 šálky hladkej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • 1 lyžička soli
  • 1/2 šálky kakaového prášku
  • 1 a 1/2 šálky pyré z varenej cvikly
  • 1 šálka vegánskeho masla
  • 2/3 šálky kokosového cukru
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka tmavých čokoládových lupienkov

Postup na cviklové brownies

  1. Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na pečenie 20×20 cm vymastite a vyložte papierom na pečenie.
  2. Do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ a kakaový prášok. Odstavte.
  3. V inej miske vyšľahajte pyré z cvikly, vegánske maslo, kokosový cukor a vanilkový extrakt do hladkého spojenia.
  4. Mokré prísady nalejte do suchých a miešajte, kým sa nespoja. Zložte čokoládové lupienky.
  5. Cesto nalejte do pripravenej formy a zarovnajte ho gumovou stierkou.
  6. Pečte 25-30 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
  7. Pred krájaním na štvorce nechajte vychladnúť.

Vegánske tekvicovo-čokoládové brownies – recept

Vychutnajte si tento vegánsky recept na tekvicovo-čokoládové brownie, keď máte chuť na niečo sladké a upokojujúce. Kombinácia tekvice a čokolády vytvára lahodnú pochúťku, ktorá je ideálna na jesenné a zimné oslavy. A v lete namiesto tekvice môžete použiť napríklad aj cuketu na cuketové brownies.

Ingrediencie na tekvicovo-čokoládové brownies

  • 1 šálka vegánskeho masla, roztopené
  • 1 šálka konzervovaného tekvicového pyré
  • 2/3 šálky kokosového cukru
  • 2 lyžice mletého ľanového semienka
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • 1 šálka univerzálnej múky
  • 3/4 šálky holandského kakaového prášku
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/2 šálky vegánskych polosladkých čokoládových lupienkov

Postup na tekvicovo-čokoládové brownies

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a zľahka vymažte formu na pečenie s rozmermi 20×20 cm vegánskym maslom.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte rozpustené vegánske maslo, tekvicové pyré, kokosový cukor, mleté ľanové semienka a vanilkový extrakt. Šľahajte, kým sa dobre nespojí.
  3. V samostatnej miske vyšľahajte múku, kakaový prášok, morskú soľ a prášok do pečiva.
  4. Postupne pridávajte mokré prísady k suchým a miešajte, kým sa nespoja a nezostanú suché šmuhy.
  5. Vložte vegánske polosladké čokoládové lupienky a cesto nalejte do pripravenej formy na pečenie.
  6. Pečte 25-30 minút alebo kým tester vložený do stredu nevyjde čistý.
  7. Pred krájaním a podávaním nechajte vychladnúť.
Tekvica urobí čokoládovému brownie osviežujúcu chuť.

Čokoládový brownie

Celkovo sú čokoládové brownies fantastickým dezertom, ktorý sa dá ľahko upraviť podľa chuti každého. Pridaním rôznych ingrediencií, ako sú orechy, ovocie a čokoládové lupienky, môžete pripraviť lahodnú pochúťku, ktorá poteší každého.

Brownies sú tiež skvelé na podávanie na večierkoch, oslavách alebo iných príležitostiach, pretože sa dajú jednoducho pripraviť vo veľkých dávkach. S niekoľkými jednoduchými prísadami a správnou panvicou môžu byť brownies chutným a cenovo výhodným dezertom. Bez ohľadu na recept, brownies sa vždy páčia davu.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang