Ak hľadáte jednoduchú tortu pre deti, rodinu alebo hostí, kokosová torta určite urobí dojem! Vegánska kokosová torta sa ľahko pripravuje a je plná chuti. Navyše kombinácia sladkých kokosových kúskov, lahodných kokosových vločiek a krémovej kokosovej polevy robí túto tortu neodolateľnou.
Ľahká a nadýchaná štruktúra tejto vegánskej torty uspokojí aj tých, ktorí majú chuť na sladké. Navyše použitie rastlinných surovín namiesto tradičných živočíšnych produktov znamená, že táto vegánska kokosová torta je zdravšia pre vás aj pre všetkých, ktorí si na nej pochutnajú.
Ak teda hľadáte pôsobivý vegánsky kokosový koláč, ktorý si všetci zamilujú, je čas vyskúšať túto vegánsku kokosovú tortu s jemným vegánskym korpusom a lahodnými plnkami.
Limetkovo-kokosová torta – recept
Ak hľadáte vegánsky koláč plný výrazných chutí, táto torta s kokosom a limetkou vás určite zaujme. Táto vlhká a lahodná torta, bohato ochutená drveným kokosom a čerstvou limetkovou šťavou, sa určite stane hitom pre vegánov aj nevegánov.
Bez vajec a mliečnych výrobkov je to úplne rastlinný spôsob, ako si dopriať lahodný dezert. Ak teda hľadáte vegánsky koláč plný chuti, kokosovo-limetkový koláč či torta je ideálnou voľbou.
Ingrediencie na limetkovo-kokosovú tortu
- 200 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička sódy bikarbóny
- 150 g vegánskeho margarínu
- 200 ml kokosového mlieka
- 150 g práškového cukru
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- kôra z jednej limetky
- 2 lyžice limetkovej šťavy
- 100 g sušeného kokosu
Postup na limetkovo-kokosovú tortu
- Rúru predhrejte na 180 °C a vymastite a vyložte 22 cm okrúhlu tortovú formu.
- Do stredne veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva a sódu bikarbónu.
- Vo veľkej mise vymiešajte margarín a cukor do ľahkej a nadýchanej smotany.
- Pomaly pridávajte kokosové mlieko, vanilkový extrakt a limetkovú šťavu a miešajte, kým sa nespoja.
- Suché prísady pridajte k mokrým a miešajte, kým sa nespoja.
- Vmiešajte sušený kokos a limetkovú kôru.
- Koláčové cesto nalejte do pripravenej formy a pečte 25-30 minút, alebo kým zapichnutá špajľa nevyjde čistá.
- Pred vyklopením na mriežku a podávaním nechajte tortu vychladnúť vo forme.
TIP: Ak máte radi svieže torty, skúste aj jednoduchú ovocnú tortu.
Čokoládovo-kokosová torta – recept
Táto vegánska kokosovo-čokoládová torta je lahodný a pôsobivý dezert, ktorý je ideálny na oslavu akejkoľvek špeciálnej príležitosti! Vrstvy bohatej, tmavej čokoládovej torty sú naplnené krémovým kokosovým krémom a posypané opečenými kokosovými vločkami pre pridanú chuť a textúru.
Je to pôžitkárska pochúťka, ktorá určite poteší každého, či už je vegán alebo nie. Od prvého do posledného sústa tento vegánsky koláč určite uspokojí vaše chuťové poháriky. Tak sa do toho pustite a pripravte si túto lahodnú vegánsku tortu s kokosom a čokoládou.
Ak ste milovníkom čokolády, stojí za to vyskúšať aj vegánsku čokoládovú brownies tortu s jednoduchým receptom a lahodnou chuťou.
Ingrediencie na čokoládovo-kokosovú tortu
- 300 g hladkej múky
- 130 g nesladeného kakaového prášku
- 300 g kryštálového cukru
- 250 ml rastlinného mlieka
- 80 ml rastlinného oleja
- 3 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/2 lyžičky soli
- 2 lyžice strúhaného kokosu
- 90 g vegánskych čokoládových lupienkov
Postup na čokoládovo-kokosovú tortu
- Predhrejte rúru na 180 °C a vymastite 23 cm tortovú formu.
- Vo veľkej miske zmiešajte univerzálnu múku, kakaový prášok, kryštálový cukor, prášok do pečiva, soľ a strúhaný kokos, kým sa nespoja.
- V samostatnej miske zmiešajte rastlinné mlieko, rastlinný olej a vanilkový extrakt.
- Mokré prísady pomaly pridávajte k suchým a miešajte, kým sa nespoja.
- Zložte vegánske čokoládové lupienky a ešte raz premiešajte.
- Cesto nalejte do pripravenej tortovej formy a rovnomerne ho rozotrite.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde čistá.
- Pred vybratím z formy nechajte koláč 10 minút vychladnúť.
Banánovo-kokosová torta – recept
Táto vegánska kokosovo-banánová torta je klamlivo vlhká, ľahká a chutná. Je plná zrelých banánov a sladkého kokosu, je skvelou alternatívou tradičných koláčov a určite poteší každého pri stole.
V tomto recepte sa používa kokos a banán, ktorý mu dodáva jedinečnú chuť. Banán je skvelý a výživný, preto ak ho máte dostatok, skúste si pripraviť jednoduché vegánske banánové smoothie, ktoré vás v letných horúcich dňoch výborne osvieži.
Pre extra sladký nádych sa môže do torty pridať práškový cukor, ale môžete si ho vychutnať aj tak, ako je. Koláč obsahuje aj náznak škorice, ktorá mu dodáva chutnú hĺbku a komplexnosť, ktorá dokonale dopĺňa ostatné chute.
Či už potrebujete dezert na oslavu, alebo si len chcete pripraviť niečo výnimočné na špeciálnu príležitosť, táto vegánska kokosovo-banánová torta bude určite hitom.
Ingrediencie na banánovo-kokosovú tortu
- 2 šálky univerzálnej múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 2 lyžice mletých semienok chia
- 1/2 lyžičky sódy bikarbóny
- 1 šálka kokosového mlieka
- 1/2 šálky roztopeného kokosového oleja
- 2 zrelé banány, roztlačené
- 1/2 lyžičky mletej škorice
- 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
- 1/2 šálky kokosových vločiek
- 1/2 šálky práškového cukru
Postup na banánovo-kokosovú tortu
- Predhrejte rúru na 175 °C. Vymastite a vyložte 23 cm tortovú formu pergamenovým papierom.
- Do veľkej misy preosejte múku, prášok do pečiva, mleté chia semienka a sódu bikarbónu.
- V stredne veľkej miske vyšľahajte kokosové mlieko a rozpustený kokosový olej, kým sa nespoja.
- V tretej miske roztlačte zrelé banány do hladka.
- Mokré prísady z kroku 3 pridajte k suchým prísadám z kroku 2 a miešajte, kým sa nespoja.
- Do cesta pridajte roztlačené banány, mletú škoricu a muškátový oriešok a miešajte, kým sa nespoja.
- Cesto nalejte do tortovej formy a rovnomerne ho posypte kokosovými vločkami a práškovým cukrom.
- Pečieme vo vyhriatej rúre 25-30 minút. Skontrolujte, či je koláč hotový, tak, že do stredu zapichnete špajdľu a uvidíte, či vyjde čistá.
- Pred krájaním a podávaním nechajte úplne vychladnúť.
Kokosová ľahká torta – recept
Ľahká vegánska torta je lahodnou alternatívou tradičných koláčov, ktoré sú plné masla, vajec a mlieka. Táto špeciálna vegánska torta sa vyrába nahradením tradičných ingrediencií vegánskymi náhradami, ako je rastlinný olej, jablkové pyré a kokosové alebo mandľové mlieko namiesto mliečneho mlieka.
Tak ako pri všetkých receptoch na koláče, aj tu môžete pridať rôzne príchute a prísady podľa svojich chuťových preferencií. Vegánska ľahká torta sa pripravuje rýchlo a jednoducho, buď pomocou vegánskej zmesi na koláče v krabici, alebo zhotovením cesta od začiatku.
Či už ste vegán alebo nie, určite si vychutnáte vlhkú a lahodnú pochúťku tejto špeciálnej vegánskej torty.
Ingrediencie na ľahkú kokosovú tortu
- 200 g vegánskej hladkej múky
- 4 lyžice kokosového oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 4 lyžice kokosového mlieka
- 150 g práškového cukru
- 50 g sušeného kokosu
- 1 lyžička vanilkového extraktu
Postup na ľahkú kokosovú tortu
- Predhrejte rúru na 180 °C. Formu na tortu s priemerom 20 cm vymastite a vysypte múkou.
- Do veľkej misy preosejte vegánsku múku a prášok do pečiva. Vmiešajte sušený kokos.
- V samostatnej miske zmiešajte kokosový olej, práškový cukor, kokosové mlieko a vanilkový extrakt, kým zmes nebude svetlá a nadýchaná.
- Mokré prísady pridajte k suchým a miešajte, kým cesto nie je ľahké a krémové.
- Cesto nalejte do tortovej formy a pečte vo vyhriatej rúre 25 minút alebo kým špajľa zapichnutá do cesta nevyjde čistá.
- Tortu nechajte 10 minút vychladnúť vo forme a potom ju vyklopte na mriežku, aby úplne vychladla.
- Podávajte s kvapkou kokosového mlieka a extra sušeného kokosu.
8 zaujímavých návrhov na ďalšie ľahké kokosové torty – recepty
- Vegánska tvarohová kokosová torta: Nahraďte mliečny smotanový syr vegánskym smotanovým syrom alebo jogurtom a pridajte do zmesi veľké množstvo kokosových vločiek, aby ste získali lahodný vegánsky dezert.
- Kokosová torta bez pečenia: Túto ľahko pripraviteľnú kokosovú nepečenú tortu pripravíte len z vegánskych surovín. Na dosiahnutie pôsobivého výsledku skombinujte mleté mandle, kokosové vločky, vegánske maslo a kokosový jogurt a dajte vychladiť do chladničky.
- Kokosovo-mrkvová torta: Tento recept premení klasickú tortu na vegánske potešenie. Použite vegánske prísady, ako je kokosový olej, kokosový krém a strúhaný kokos, ktoré nahradia tradičné mliečne prísady a výborný mrkvovo-kokosový krém.
- Vanilková kokosová torta: Vegánska kokosová torta s kokosovou krémovou polevou a vegánskymi ingredienciami je skvelo vyladená jemnou vanilkou pre dokonalý pôžitok z jedla.
- Kokosová limetková torta: Spojte chuť kokosu a limetky a pripravte pikantnú vegánsku tortu. Ako náplň použite vegánsky limetkový tvaroh a tortu obalte v strúhanom kokose, aby ste dosiahli pôsobivý výsledok.
- Kokosový a banánový bochník s čokoládou: Nahraďte klasické mliečne ingrediencie vegánskymi alternatívami, ako je kokosový olej a kokosový krém, a skombinujte ich s roztlačeným banánom, aby ste získali lahodne vlhký bochník.
- Kokosová torta v pohároch: Vyrobte si kokosové torty v pohároch a prispôsobte ich každému hosťovi. Vrstvami vegánskej kokosovej torty, šľahačky a drveného kokosu vytvorte pôsobivý a zároveň jednoduchý dezert.
- Kokosový a marhuľový bochník: Zmiešajte vegánske ingrediencie, ako je kokosový jogurt, kokosový olej a strúhaný kokos so sušenými marhuľami, aby ste získali chutný a zdravý vegánsky kokosový koláčik.
- Kokosové ježe: Vytvorte si malé tortičky vďaka skvelému receptu a potešte svojich hostí jednoduchým a lahodným kokosovým dezertom.
Vegánska kokosová torta je skvelou voľbou pre každého, kto si chce pripraviť chutnú a zároveň zdravú pochúťku, ktorá uspokojí aj tie najnáročnejšie mlsné jazýčky. Je to ľahký, aromatický koláč, ktorý sa ľahko pripravuje a určite zaujme hostí. Či už pečiete pre rodinu alebo pre priateľov, tento vegánsky kokosový koláč je skvelou voľbou, ktorá poteší všetkých.