Magazín

Bezlepkové veganské

Tempeh – čo to je, ako pripraviť tempeh

V tomto článku sa dozviete, ako variť s tempehom, spôsoby jeho použitia a kde ho nájsť....

Magazín

Vegánstvo – prínosy, kde sa trend objavil, prečo sa stravovať ako vegan

Prvého novembra je Svetový deň vegánstva, ktorý je oslavou ľudí, ktorí nejedia mäso ani...

Magazín

Ako optimálne skladovať ovocie a zeleninu

V súčasnosti, keď dbáme na zdravý životný štýl a dbáme na ochranu našej planéty, je...

Magazín

Kto je to vegán – rozdiel medzi vegánom, vegetariánom a vitariánom

Vegetarián neje žiadne živočíšne mäso, ako napríklad bravčové, hydinu alebo ryby. Vegán...

Magazín

Vegan segedínsky gulas s knedlou – recept

Tradičný segedínsky guláš je jedným z najobľúbenejších jedál v strednej Európe. Jeho...

Magazín

Bylinky do kuchyne – aké mať bylinky v kuchyni

Bylinky sú nevyhnutným a príjemným doplnkom každej kuchyne, ktorý premení obyčajné jedlá...

Bezlepkové veganské

Lapacho čaj – čo to je, lapacho účinky, ako ho pripraviť

Čaj lapacho je obľúbený bylinný čaj pochádzajúci z Južnej Ameriky. Vyrába sa z mletej...

Hlavné jedlá

Cícerové placky – vegánska pizza z cícerovej múky

Vegánske jedlá zaznamenali v posledných rokoch neuveriteľný nárast popularity, pretože...

Bezlepkové veganské

Špaldové palacinky – palacinky bez mlieka a bez vajec – recept

Vegánske špaldové palacinky sú chutnou a zdravou variantou raňajok. Sú vyrobené zo...

Magazín

Pita chlieb – arabský chlieb recept

Keď sa naučíte, aké jednoduché je pripraviť domáci pita chlieb, už nikdy sa nebudete...

Bezlepkové veganské

Domáca výroba seitanu – výroba alternatívy mäsa krok po kroku

Hoci názov "seitan" nemá dlhú história, to čo sa pod ním skrýva je známe už stáročia....

Magazín

Čo obsahuje bielkoviny – zdroje bielkovín pre vegánov

Bielkoviny sú živiny, ktoré telo potrebuje na rast a obnovu buniek a na správne fungovanie....

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang