Kokosové rezy – recept

DezertyKoláčikyVegánske recepty

Hľadáte chutný vegánsky koláč, o ktorom sa určite bude hovoriť na každom stretnutí? Už nehľadajte ďalej. Tento recept na vegánske kokosové rezy môže byť majstrovským doplnkom každého dezertného taniera.

Vďaka tropickému nádychu a vrstve nadýchanej polevy si tento zákusok môžu vychutnať všetci, či už sú vegáni alebo nie. Tieto vegánske kokosové rezy sú nielen vizuálne a chuťovo úžasné, ale aj ich príprava je neuveriteľne jednoduchá.

Najlepšie kokosové rezy – recept

Ak hľadáte lahodný dezert, ktorý je úplne vegánsky a plný tropických chutí, potom sú tieto kokosové rezy určené práve vám. Tieto vegánske kokosové rezy s kokosovým mliekom, kokosovým krémom, kokosovými vločkami a množstvom ďalších chutných ingrediencií sa určite stane hitom pre každého, kto ich ochutná.

Ak práve nemáte čas robiť napríklad zdĺhavú kokosovú tortu vďaka jednoduchému receptu na tieto kokosové rezy budete mať toto tropické potešenie pripravené za okamih.

Ingrediencie na najlepšie kokosové rezy

  • 150 g vegánskeho masla
  • 150 g práškového cukru
  • 150 g hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 lyžice sušeného kokosu
  • 30 ml sójového mlieka
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu

Postup na najlepšie kokosové rezy

  1. Predhrejte rúru na 160 °C.
  2. V miske zmiešajte maslo, cukor, múku, prášok do pečiva a sušený kokos, kým nevznikne vláčne cesto.
  3. Pridajte mlieko, kokosový olej a vanilkový extrakt a miešajte, kým sa dobre nespojí.
  4. Vymastite tortovú formu a nalejte do nej cesto.
  5. Pečte vo vyhriatej rúre 35 minút, alebo kým špajľa zapichnutá do stredu koláča nevyjde čistá.
  6. Pred pridaním polevy podľa vlastného výberu, napríklad vegánskeho tvarohu, kokosového krému alebo vegánskej čokolády, nechajte úplne vychladnúť.
Kokosový rez môžete okrem okrúhlej formy upiecť aj v hranatej forme, a narezať ho na typické obdĺžnikové rezy.

A čo by to boli vegánske kokosové rezy bez vynikajúceho vegánskeho nápoja? Pripravte si mimoriadne chutné, výživovo vyvážené a esteticky prívetivé matcha latte v pohodlí vášho domova.

Kokosový zákusok – Kokosovo-čokoládové košíčky s arašidovým maslom – recept

Vychutnajte si túto nebeskú kombináciu troch najlepších chutí: krémového kokosu, bohatej čokolády a jemného arašidového masla. Stačí iba jeden kúsok tohto kokosovo-čokoládového košíčka s arašidovým maslom a tento zákusok sa stane vaším obľúbeným.

Ingrediencie na kokosový zákusok

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky morskej soli
  • 1/2 šálky rozpusteného vegánskeho margarínu
  • 1 šálka kokosového cukru
  • 1/2 šálky kokosového mlieka
  • 2 lyžice jablčného octu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 šálka rozpusteného arašidového masla
  • 2/3 šálky vegánskej horkej čokolády

Postup na kokosový zákusok

  1. Predhrejte rúru na 175 °C.
  2. Formu na muffiny s 12 košíčkami vyložte papierovými alebo silikonovými košíčkami.
  3. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
  4. Vo veľkej miske zmiešajte vegánsky margarín, kokosový cukor, kokosové mlieko, jablčný ocot a vanilkový extrakt, kým sa nespoja.
  5. Postupne pridávajte suché prísady do mokrých a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  6. Pridajte rozpustené arašidové maslo a miešajte, kým sa nespojí.
  7. Jemne vmiešajte vegánske kúsky horkej čokolády.
  8. Rovnomerne rozdeľte cesto do 12 košíčkov.
  9. Pečte 17-20 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.
  10. Pred podávaním nechajte vychladnúť.
Čokoláda, kokos a arašidové maslo v malých chutných košíčkoch.

Kokosové snehové gule – recept

Tieto nadýchané a mäkké snehové gule vám určite rozbúchajú srdce a potešia vaše chuťové poháriky. Tieto kokosové snehové gule, plné kokosovej chuti, sú ideálnou pochúťkou na špeciálnu príležitosť alebo len tak pre potešenie v každom ročnom období, nie len v zime.

Ingrediencie na kokosové snehové gule

  • 1 šálka sušeného kokosu
  • 1/2 šálky kokosového krému (alebo kokosového mlieka)
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 2 lyžice vegánskeho masla
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky soli

Postup na kokosové snehové gule

  1. Predhrejte rúru na 180 °C.
  2. V malej miske zmiešajte kokos, kokosový krém, javorový sirup, maslo, vanilkový extrakt a soľ, kým sa všetko dobre nespojí.
  3. Plech vyložte papierom na pečenie a na plech naukladajte kopcovité čajové lyžičky kokosovej zmesi, pričom medzi jednotlivými guľôčkami nechajte niekoľko centimetrov.
  4. Pečte 18-20 minút, kým kokosové guľky nie sú zlatohnedé.
  5. Nechajte ich niekoľko minút vychladnúť na plechu a potom ich preložte na mriežku, aby úplne vychladli.
Kokosové snehové gule podávajte v košíčkoch, alebo z nich vytvorte na tanieri pyramídu.

Kokosový koláč – karamelovo-kokosový cheesecake – recept

Nechajte svoje chuťové poháriky podmaniť touto dekadentnou a krémovou pochúťkou. Jedinečná kombinácia šťavnatého kokosu, sladkého karamelu a bohatého krémového syra vás prinúti zamilovať sa do každého kúska tohto vynikajúceho kokosovo-karamelového cheesecaku.

Ingrediencie na kokosový koláč

  • 1/2 šálky kokosového masla
  • 3/4 šálky surových kešu orieškov, namočených cez noc
  • 1/2 šálky kokosového krému
  • 2 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/4 lyžičky morskej soli
  • 2 lyžice kokosovej múky
  • 1/4 šálky kokosového oleja
  • 1/2 šálky kokosového cukru
  • 1/4 šálky vegánskej karamelovej omáčky
  • 1/2 šálky nesladených kokosových vločiek

Postup na kokosový koláč

  1. Pripravte kôrku tak, že do misky pridáte kokosové maslo, kokosovú múku a kokosový olej. Zmiešajte, kým sa nevytvorí cesto, a potom ho vtlačte do 23 cm formy na pečenie.
  2. Predhrejte rúru na 177 °C.
  3. Kešu orechy sceďte a opláchnite. Kešu oriešky, kokosový krém, javorový sirup, vanilkový extrakt a morskú soľ vložte do kuchynského robota a mixujte, kým zmes nebude hladká. Nalejte do pripravenej formy a rovnomerne rozotrite.
  4. V malej miske zmiešajte kokosový cukor a karamelovú omáčku. Posypte kešu náplň na panvici a pomocou zadnej strany lyžice ju rozotrite.
  5. Vrch cheesecaku posypte kokosovými vločkami.
  6. Vložte do rúry a pečte 25-30 minút.
  7. Po upečení nechajte koláč úplne vychladnúť a potom ho pred podávaním uložte do chladničky aspoň na 4 hodiny.
Lahodný kokosový cheesecake poliaty sladkým karamelom – vynikajúci dezert na oslavu aj ku káve.

Kokosový zákusok bez pečenia – kokosové nanuky – recept

S každým kúskom týchto chutných kokosových nanukov sa prenesiete do tropického raja. Osviežujúco sladké a plné aromatického kokosu sú dokonalou letnou pochúťkou, ktorú si môžete vychutnať počas horúcich slnečných dní.

Ingrediencie na kokosové nanuky

  • 2 šálky jogurtu s vegánskou kokosovou príchuťou
  • 800 ml konzervovaného kokosového mlieka
  • 3 lyžice javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 lyžička mandľového extraktu

Postup na kokosové nanuky

  1. V mixéri zmiešajte jogurt, kokosové mlieko, javorový sirup a extrakty. Mixujte do hladka.
  2. Zmes nalejte do formičiek na nanuky a mrazte najmenej 4 hodiny alebo kým nezmrzne.
  3. Ak chcete nanuky odformovať, spustite formu na nanuky pod teplou vodou na 15-30 sekúnd. Jemne ťahajte za každý nanuk, kým sa neuvoľní z formy.
  4. Nanuky podávajte ihneď alebo ich uchovávajte v mrazničke až 2 týždne.
Do nanukov si môžete pridať aj ďalšie suroviny podľa vlastnej chuti, napríklad namrvené cookies alebo kúsky vegánskej čokolády.

Tipy a nápady pri pečení kokosových rezov

  1. Pri pečení vegánskych kokosových rezov vždy používajte rozpustené vegánske maslo alebo olej namiesto masla alebo masti na živočíšnej báze.
  2. Ak chcete získať extra vlhké rezy, pred vložením do zmesi namočte strúhaný alebo sušený kokos buď do rastlinného mlieka, alebo do kokosového krému.
  3. Vo vegánskych kokosových rezoch nahraďte rafinovaný biely cukor agávovým sirupom, kokosovým cukrom alebo javorovým sirupom.
  4. Aby ste zabránili spáleniu okrajov, vegánske kokosové rezy pečte pri nižšej teplote 180 °C zhruba 15-20 minút v predhriatej rúre.
  5. Ak sa kokosové rezy pečú príliš dlho, skráťte čas pečenia na 10 minút pri vyššej teplote 190 °C.
  6. Ak chcete dodať rezom textúru a chrumkavosť, posypte ich pred pečením zľahka rozdrvenými vegánskymi mandľami vo forme vločiek.
  7. Ak máte radi intenzívnejšiu kokosovú chuť, použite do zmesi kombináciu kokosového oleja, kokosového mlieka a univerzálnej kokosovej múky.
  8. Kokosovým rezom dodajte pikantný nádych tým, že do zmesi pridáte 1 polievkovú lyžicu čerstvo vylisovanej limetkovej šťavy a trochu najemno nastrúhanej kôry.
  9. Ak je vaše cesto na kokosové rezy príliš riedke, zahustite ho vločkami z quinoy alebo vegánskou múkou, napríklad ovsenou alebo mandľovou.
  10. Ak chcete vegánske kokosové rezy uskladniť na neskôr, zabaľte ich do vlhkého kuchynského papiera, potom do vrstvy fólie a uchovávajte čerstvé až 5 dní.

Vegánsky kokosový rez je skvelou a chutnou alternatívou pre tých, ktorí hľadajú jedinečný kulinársky zážitok. Nielenže skvele chutí, ale je aj zdravšou voľbou pre tých, ktorí hľadajú alternatívne a zdravšie dezerty. Tento vegánsky kokosový koláč je ideálny na akúkoľvek udalosť alebo príležitosť, vďaka jeho krásnej prezentácii a lahodnej chuti.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang