Recept na vegánske nachos

Snacky a predjedláVegánske recepty

Nachos sú najlepšou pochúťkou pre rodinné stretnutia. Tieto vegánske nachos určite nadchnú vegetariánov, vegánov aj mäsožravcov vďaka krémovému queso, sofritas, fazuli, salse a guacamole. Dajú sa ľahko prispôsobiť na mnoho spôsobov.

Suroviny

  • 1 vrecko pevných tortillových čipsov
  • 3 šálky sofritas
  • 1 plechovka čiernej fazule (prepláchnutá a scedená)
  • 2 šálky vegánske queso
  • 2/3 šálky salsy
  • 2/3 šálky guacamole
  • 1/3 šálky nakladaných jalapeňos
  • 1/4 šálky nasekaného čerstvého koriandra
  • 1 až 2 limetky (nakrájané na mesiačiky)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Rozložte tortilly na plech (najlepšie s bočnými stenami). Mali by byť v jednej vrstve, ale mierne sa prekrývať.
  3. Tortilly predpečte vo vyhriatej rúre 5 minút, aby mierne chrumkali.
  4. Následne tortilly pokvapkajte asi 1 a 1/2 šálky teplého queso. Navrch nasypte fazuľu a sofritas. Pečte, kým sa nezahrejú, približne 5 minút.
  5. Pridajte zvyšné prílohy: Okamžite pokvapkajte ďalšou 1/2 šálky queso. Na vrch rovnomerne rozdeľte salsu, guacamole a nakladané jalapeños. Posypte koriandrom (ak používate).
  6. Ihneď podávajte s kolieskami limetky.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang