
Táto lesklá teriyaki omáčka sa ľahko pripravuje a je ideálna na prípravu ďalších jedál. Môžete ju pridať do hranolčekov, marinád alebo aj ako omáčku na namáčanie ázijských krekrov.
Ingrediencie
- 85 g svetlohnedého mäkkého cukru
- 70 ml ľahkej sójovej omáčky
- 1 veľký strúčik cesnaku, pretlačený
- 4 cm kúsok zázvoru, olúpaný a jemne nastrúhaný
- 1 lyžica kukuričnej múky
- 1 lyžica ryžového octu
Na podávanie:
- sezamové semienka (nepovinné)
- 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno (nepovinné)
Postup
- Do malého hrnca nalejte 350 ml vody s cukrom, sójovou omáčkou, cesnakom a zázvorom. Pomaly priveďte do varu a občas premiešajte, kým sa cukor nerozpustí. Varte ešte 5 minút alebo kým sa nezačne lesknúť a mierne zhustne.
- Zmiešajte kukuričnú múku s 1 lyžicou vody a rýchlo prešľahajte omáčku. Prešľahajte ryžový ocot. Ak je omáčka stále príliš hustá, pridajte ešte trochu vody. Nalejte do čistej nádoby a nechajte vychladnúť pri izbovej teplote.
- Po vychladnutí vydrží v chladničke až 1 týždeň. Ak chcete, tesne pred podávaním posypte sezamovými semienkami a jarnou cibuľkou.