Vyskúšajte si pripraviť túto ostrú paradajkovú polievku oživenú sladko-slanou kokosovú posýpku. Navyše posýpku môžete využiť aj v kombinácii so zmrzlinou, jogurtom alebo ovsenými vločkami. Zahustiť ju môžete napríklad Hraškou a pripraviť si tak chutný obed.

Suroviny

Na polievku

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 veľká cibuľa
  • 1 veľká červená paprika (obe nakrájané)
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 jalapeño
  • 1 kúsok zázvoru
  • 2 lyžičky mletého koriandra
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 kg paradajok (nahrubo nakrájaných)
  • 2 a 1/2 šálky vody
  • 2 pita chleby

Na posýpku

  • 1 lyžica hnedého cukru
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 lyžice jemne rozdrveného nesladeného kokosu
  • 2 lyžice koriandra

Postup

  1. Pripravte polievku: Nahrejte veľkú holandskú rúru na stredne nízkom stupni. Pridajte olivový olej, potom cibuľu, červenú papriku a soľ a varte zakryté za občasného miešania, kým nezmäkne, 8 až 10 minút.
  2. Medzitým najemno nastrúhajte cesnak, jalapeño a zázvor. Pridáme k cibuli a za stáleho miešania varíme 1 minútu. Vmiešajte mletý koriander a mletú rascu a varte 1 minútu.
  3. Pridajte paradajky a vodu, zvýšte teplotu a čiastočne prikryté varte 10 minút.
  4. Počas varenia paradajok opečte 2 pita chleby.
  5. Pomocou ponorného mixéra rozmixujte polievku na hladké pyré.
  6. Pripravte posýpku: V miske zmiešajte hnedý cukor s olivovým olejom, jemne rozdrveným nesladeným kokosom a koriandrom. Rozotrite na opečené pity, potom rozrežte a podávajte s polievkou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang