Letné cestoviny s pestom – recept

Hlavné jedláVegánske recepty

Tieto cestoviny s pestom, ktoré sú nabité všetkou obľúbenou letnou zeleninou, sú ľahké a nenáročné na teplé večery.

Suroviny

  • 450 g špagiet
  • 2 klasy kukurice (ošúpané)
  • 1 stredne veľká žltá tekvica (nakrájaná na plátky)
  • 1 stredne veľká cuketa (nakrájaná na plátky)
  • 1 malá paprika (nakrájaná na šestiny)
  • 4 zelené cibule (nakrájané)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 citrón
  • 1/2 lyžičky chladeného pesta
  • 1 balenie hroznových paradajok (rozkrojených na polovicu)
  • 1/4 šálky čerstvej petržlenovej vňate (nasekanej)

Postup

  1. Gril rozohrejte na stredne vysokú teplotu.
  2. Špagety uvarte podľa návodu na etikete. Opláchnite ich, dobre sceďte a nechajte úplne vychladnúť.
  3. Vo veľkej miske premiešajte kukuricu, tekvicu, cuketu, papriku a cibuľu s olejom a po 1/2 čajovej lyžičky soli a čierneho korenia, kým sa dobre obalia.
  4. Kukuricu grilujte otáčaním 10 minút alebo kým sa na miestach nespáli. Grilujte tekvicu, cuketu a papriku 4 až 6 minút alebo kým nezmäknú a neobjavia sa stopy po grilovaní, pričom raz otočte.
  5. Cibuľu grilujte 2 minúty alebo kým nezmäkne a mierne sa neopečie, občas otočte.
  6. Do veľkej misy nastrúhajte 1/2 lyžičky kôry z citróna a vytlačte 2 lyžice šťavy. Vmiešajte pesto a po 1/2 čajovej lyžičke soľ a korenie.
  7. Nakrájajte tekvicu, cuketu, papriku a cibuľu; pridajte ich do misy s pestom.
  8. Odrežte jadrá z klasov, pridajte ich do misy spolu s paradajkami, petržlenovou vňaťou a uvarenými cestovinami. Premiešajte, aby sa spojili.
  9. Podávajte pri izbovej teplote.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang