Tento jednoduchý recept je ideálnym rastlinným brunchom pre dvoch. Zlatisté rosti s plátkami paradajok, hubami a vegánskou omáčkou Baconnaise si jednoducho zamilujete.

Ingrediencie

  • 300 g nastrúhaných zemiakov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 vetvička tymianu, natrhané listy
  • 1 strúčik cesnaku, rozdrvený
  • 2 šampiňóny portobello, odstránené stonky
  • 1 mäsitá paradajka, rozkrojená na polovicu
  • 100 g baby špenátu
  • strúhaný muškátový oriešok
  • 2 lyžice vegánskej majonezy

Postup

  1. Nastrúhaný zemiak zabaľte do čistej utierky a vyžmýkajte nad drezom, aby ste odstránili čo najviac tekutiny. Preklopte ho do misy a zmiešajte s 1 lyžicou olivového oleja, lístkami tymiánu a trochou soli a korenia. Vytvarujte dve placky.
  2. Na panvici s nepriľnavým povrchom rozohrejte 2 lyžice oleja na miernom až strednom ohni a placky smažte 8 – 10 minút z každej strany, kým nie sú zlatisté, chrumkavé a prepečené.
  3. Medzitým rozohrejte gril. Zvyšný olej vyšľahajte s cesnakom a trochou korenia a potrite ním šampiňóny a polovice paradajok. Grilujte 8 minút, kým nie sú jemne zlatisté a mäkké.
  4. Uvarené rosti vyberte z panvice a udržujte ich teplé. Do panvice pridajte špenát a postrúhajte muškátový oriešok. Varte 2-3 minúty, kým nezvädne, a potom dochuťte.
  5. Položte rosti na dva taniere. Na každý dajte trochu špenátu, potom vegánsku slaninu, huby a paradajky a na záver zvyšný špenát.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang