Vegánska bolonská omáčka- recept

Hlavné jedláOmáčkyVegánske recepty

Tento výdatný pokrm využíva mäsité huby a šošovicu bohatú na bielkoviny, aby posilnil úplne rastlinnú večeru. Jedáci mäsa si ani neuvedomia, že omáčka je vegánska.

Suroviny

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa nakrájaná nadrobno
  • kuchynská soľ a korenie
  • 220 g šampiňónov (očistených a nasekaných v kuchynskom robote)
  • 2 veľké strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 1/4 až 1/2 lyžičky drveného červeného korenia
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1/2 šálky suchého bieleho vína
  • 1 šálka červenej šošovice
  • 1 plechovka drvených paradajok
  • 1 lyžica hubového bujónu
  • 1 balenie pappardelle, linguine alebo fettuccine
  • nasekaná petržlenová vňať na podávanie

Postup

  1. Olej v hrnci rozohrejte na stredný stupeň. Pridajte cibuľu, ochuťte ju po 1/2 čajovej lyžičke soli a korenia a za občasného miešania varte zakryté 4 minúty.
  2. Zvýšte teplotu na stredne vysokú, pridajte nasekané huby a za občasného miešania varte, kým nezhnednú a nezačnú sa lepiť, 8 až 10 minút.
  3. Znížte teplotu , vmiešajte cesnak a drvené korenie a varte 1 minútu.
  4. Vmiešajte paradajkový pretlak a za stáleho miešania varte 2 minúty, kým nezhnedne.
  5. Vmiešajte víno, zoškrabte všetky zhnednuté kúsky, potom vmiešajte šošovicu, paradajky, 2 šálky vody a vývar. Priveďte do varu a potom varte, kým šošovica nezmäkne, 30 až 35 minút.
  6. Medzitým uvarte cestoviny podľa návodu na obale.
  7. Bolognese podávajte na cestovinách podľa potreby posypané petržlenovou vňaťou.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang