Vegánsky vaječný likér – recept

NápojeVegánske recepty

K Vianociam neodmysliteľne patrí vaječný likér. Naša vegánska verzia používa datle, kešu oriešky a marhule, mandľové mlieko a brandy, aby sme znovu objavili tento klasický sviatočný nápoj.

Suroviny

  • 25 g datlí bez kôstok
  • 25 g kešu orechov
  • 25 g sušených marhúľ
  • 100 ml brandy
  • 1 vanilkový struk, len semienka
  • 1 l sladeného mandľového mlieka
  • ľad na podávanie
  • muškátový oriešok, na podávanie

Postup

  1. Datle, kešu oriešky a marhule namočte na noc do brandy.
  2. Na druhý deň zmes preklopte do mixéra a pridajte semienka z vanilkového struku a mandľové mlieko.
  3. Rozmixujte do hladka, potom nalejte do ôsmich vysokých pohárov (ak chcete, použite sitko) s ľadom a na vrch nastrúhajte muškátový oriešok. Podávajte ihneď.

TIP: Tento vegánsky vaječný likér je najlepšie podávať ihneď, ale ak si ho chcete odložiť, v chladničke vydrží bezpečne 2 dni, ale môže sa trochu oddeliť. Tesne pred podávaním ho dobre premiešajte alebo pretrepte.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang