Recept na domáce rozmarínové krekry

Snacky a predjedláVegánske recepty

Tieto rozmarínové sušienky sú návykové. Cesto je len jednoduchá zmes múky, vody a oleja, do ktorej môžete pridať rôzne bylinky.

Suroviny

  • 150 g hladkej múky
  • 1 lyžička vločkovej morskej soli
  • 1 lyžička práškového cukru
  • 1 lyžice nadrobno nasekaného rozmarínu a 1 lyžička na posypanie
  • 80 ml vody zmiešanej s 2 lyžicami olivového oleja

Postup

  1. Rúru nastavte na 200 °C.
  2. Všetky prísady dajte do misy a rukami ich premiešajte na hrubé cesto. Ak sa lepí, pridajte ešte trochu múky, aby bolo pekné a hladké.
  3. Na papieri na pečenie posypanom múkou rozvaľkajte cesto na hrúbku cca 2 cm. Potom ho pomocou noža alebo krájača na pizzu narežte na štvorce.
  4. Štvorce potrite trochou vody a posypte soľou a 1 lyžičkou nasekaného rozmarínu.
  5. Každý štvorec uprostred raz popichajte vidličkou.
  6. Preneste papier na pečenie rovno na plech, každý štvorec cesta trochu oddeľte a pečte v horúcej rúre 12 až 15 minút alebo kým krekry nie sú mierne zlatisté.
  7. Nechajte vychladnúť a potom skladujte v plechovke až dva týždne.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang