Recept na fazuľové karí

Hlavné jedláOmáčkyVegánske recepty

Tento recept záchranou, keď v chladničke nič nie je, alebo keď máte chuť na niečo lacné, chutné a sýte. Fazuľové karí je zdravé a vhodné aj pre vegánov.

Ingrediencie

  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • kúsok zázvoru veľkosti palca, olúpaný a nadrobno nasekaný
  • 1 malé balenie koriandra, stonky nadrobno nasekané, listy nahrubo rozdrvené
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1 lyžička mletej papriky
  • 2 lyžičky garam masaly
  • 400 g plechovky nakrájaných paradajok
  • 400 g fazule vo vode
  • varená ryža basmati, na podávanie

Postup

  1. Olej rozohrejte vo veľkej panvici na miernom až strednom ohni. Pridajte cibuľu a štipku soli a za občasného miešania ju pomaly varte, kým nezmäkne a nezačne sa sfarbovať.
  2. Pridajte cesnak, zázvor a stonky koriandra a varte ďalšie 2 minúty, kým sa nerozvonia.
  3. Do panvice pridajte korenie a varte ďalšiu 1 minútu, pričom by všetko malo byť voňavé.
  4. Pridajte nakrájané paradajky a fazuľu vo vode a priveďte do varu.
  5. Znížte teplotu a varte 15 minút, kým kari nezhustne.

Servírovanie: Podľa chuti dochuťte a podávajte s ryžou basmati a lístkami koriandra.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang