Indické chlebové placky čapátí – recept

Hlavné jedláPrílohyVegánske recepty

Teplému čapátí s obľúbeným kari neodoláme. Táto tradičná indická príloha je jednoduchšia, ako si myslíte, a vyžaduje len niekoľko ingrediencií.

Suroviny

  • 140 g celozrnnej múky
  • 140 g hladkej múky plus ďalšia na posypanie
  • 1 lyžička soli
  • 2 lyžice olivového oleja plus ďalšie na vymastenie
  • 180 ml horúcej vody alebo podľa potreby

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku a soľ. Drevenou lyžicou vmiešajte olivový olej a toľko vody, aby vzniklo vláčne cesto, ktoré je pružné, ale nelepí sa.
  2. Cesto hnetieme na ľahko pomúčenej doske 5-10 minút, kým nie je hladké.
  3. Rozdeľte ho na 10 kusov, alebo menej, ak chcete väčšie chleby. Každý kúsok vyvaľkajte do guľôčky. Nechajte niekoľko minút odpočívať.
  4. Rozpáľte panvicu na strednom ohni a zľahka ju vymastite. Na mierne pomúčenej ploche rozvaľkajte pomocou pomúčeného valčeka guľky cesta na veľmi tenkú placku.
  5. Keď sa z panvice začne dymiť, položte na ňu čapátí.
  6. Pečte, kým sa na spodnej strane neobjavia hnedé škvrny, asi 30 sekúnd, potom obráťte a pečte na druhej strane.
  7. Položte čapátí na tanier a udržiavajte v teple, kým budete pripravovať zvyšné.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang