Recept na domáce arašidové maslo

DezertyRaňajkySnacky a predjedláVegánske recepty

Vytvorte si vlastné chutné arašidové maslo z troch ingrediencií a s minimom námahy. Vytvorte si hladkú alebo chrumkavú verziu podľa vlastnej chuti.

Suroviny

  • 400 g blanšírovaných arašidov
  • 2 lyžičky vločiek morskej soli
  • 2-3 lyžičky arašidového oleja

Postup

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Vyklopte arašidy na veľký plech, vložte ich do rúry a pečte 10 minút, pričom občas premiešajte, aby sa neprichytili na okrajoch.
  3. Keď sú arašidy zlatohnedé, vyberte ich z rúry a nechajte úplne vychladnúť.
  4. Oriešky vysypte do kuchynského robota a pridajte soľ.
  5. Mixujte 4 – 5 minút, kým nevznikne hladké orechové maslo.
  6. Ak chcete konzistenciu zjemniť, pridajte kvapku oleja a opäť mixujte.

Pozrite sa aj na ďalšie chutné sladké aj slané recepty s arašidovým maslom.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang