Recept na čiernu fazuľu a avokádo na toaste

RaňajkySnacky a predjedláVegánske recepty

Živé raňajky v mexickom štýle s čerstvým avokádom a čiernou fazuľou. Dajte si zdravý štart s našou jednoduchou vegánskou fazuľou na toaste.

Ingrediencie

  • 270 g cherry paradajok, rozkrojených na štvrtiny
  • 1 červená alebo biela cibuľa, nadrobno nakrájaná
  • ½ limetky, odšťavená
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku, rozdrvené
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 2 lyžičky chipotle pasty alebo 1 lyžička chilli vločiek
  • 2 x 400 g plechovky čiernej fazule, scedené
  • malý zväzok koriandra, nasekaný
  • 4 plátky chleba
  • 1 avokádo nakrájané na jemné plátky

Postup

  1. Zmiešajte paradajky, ¼ cibule, limetkovú šťavu a 1 lyžicou oleja a odložte bokom.
  2. Zvyšnú cibuľu opečte na 2 lyžice oleja, kým nezačne mäknúť.
  3. Pridajte cesnak, smažte 1 minútu, potom pridajte rascu a chipotle a miešajte, kým sa nerozvonia.
  4. Pridajte fazuľu a trošku vody, premiešajte a varte, kým sa neprehreje.
  5. Vmiešajte väčšinu paradajkovej zmesi a var 1 min, dobre okoreň a pridaj väčšinu koriandra.
  6. Opečte chlieb a pokvapkajte ho zvyšnou 1 lyžicou oleja.

Servírovanie: Na každý tanier položte plátok a naň navrstvite fazuľu. Navrch poukladajte plátky avokáda, posypte zvyšnou paradajkovou zmesou a lístkami koriandra a podávajte.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang