Recept na vegánsky sedemvrstvový dip

Bezlepkové veganskéDipyVegánske recepty

Tento vegánsky sedemvrstvový dip je skvelým občerstvením na deň alebo predjedlo na párty. Je to zdravé jedlo plné klasickej chuti taco dipu.

Suroviny

  • 1 plechovka fazule alebo 1 a ¾ šálky domácej fazule
  • 1 porcia guacamole
  • 1 šálka na polovicu rozkrojených cherry paradajok
  • ½ zväzku šalotky nakrájanej na kocky
  • ½ šálky koriandra (nasekaného)
  • 1 jalapeño, nakrájané na tenké plátky alebo kocky (voliteľné)
  • tortilla čipsy

Kešu krém

  • 1 šálka surových kešu orieškov
  • ½ šálky vody
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • ½ lyžičky morskej soli

Korenená quinoa

  • 1 a ½ šálky uvarenej červenej quinoy
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžička čili prášku
  • 1 lyžička údenej papriky
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžice čerstvej limetkovej šťavy
  • 1 lyžička extra panenského olivového oleja
  • ½ lyžičky morskej soli
  • ¼ lyžičky javorového sirupu

Postup

  1. Pripravte kešu krém: V mixéri zmiešajte kešu oriešky, vodu, olivový olej, citrónovú šťavu a morskú soľ a rozmixujte na krémovú konzistenciu. Chladíme, kým nie je pripravený na použitie.
  2. Pripravte korenenú quinou: V stredne veľkej miske zmiešajte quinou, cesnak, chilli, údenú papriku, rascu, limetkovú šťavu, olivový olej, morskú soľ a javorový sirup. Chladíme, kým nie je pripravená na použitie.
  3. Na servírovací podnos navrstvite vyprážané fazule, guacamole, kešu krém a korenenú quinou. Navrch dajte paradajky, šalotku, koriander, viac kešu krému a jalapeños, ak používate.
  4. Podávajte s tortillami alebo hranolčekmi.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang