Recept na vegánske koláčiky s banánom a arašidovým maslom

DezertyKoláčikyVegánske recepty

Použite niekoľko šikovných trikov, aby ste dosiahli pečenie bez mlieka. Majonéza bez vajec, mandľové mlieko a margarín sú tajomstvom týchto vegánskych koláčikov.

Ingrediencie

  • 240 g hladkej múky
  • 140 g zlatého práškového cukru
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 240 g majonézy bez vajec
  • 2 veľké alebo 3 malé zrelé banány, roztlačené
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 25 g vegánskej horkej čokolády

Na polevu:

  • 80 g vegánskeho margarínu
  • 250 g práškového cukru
  • 25 ml vegánskeho mlieka (môžete použiť mandľové mlieko)
  • 2 lyžice hladkého arašidového masla

Postup

  1. Rúru predhrejte na 170°C. Formy na muffiny vyložte 16 košíčkami.
  2. V miske zmiešajte múku, cukor, ½ lyžičky soli a sódu bikarbónu.
  3. V druhej miske zmiešajte majonézu, roztlačené banány a vanilkový extrakt.
  4. Mokré prísady nalejte do suchých a miešajte lyžicou, kým sa nespoja (nemiešajte príliš, inak budú vaše koláčiky ťažké).
  5. Lyžicou nalejte zmes do formičiek a pečte 20 minút.
  6. Keď koláčiky vyberiete z rúry, posypte ich čokoládovými lupienkami – roztopia sa a potom opäť stuhnú, preto sa ich nedotýkajte.
  7. Na polevu zmiešajte vegánsky margarín a práškový cukor v elektrickom mixéri, potom pridajte vegánske mlieko a pokračujte v miešaní pri nízkych otáčkach, kým sa úplne nespojí.
  8. Mixér zapnite na vyššiu rýchlosť a kombinujte ďalšie 3 minúty. Nakoniec vmiešajte arašidové maslo. Polevu na koláčiky vytlačte alebo jednoducho rozotrite.

Koláčiky uchovávajte vo vzduchotesnej nádobe a spotrebujte do 2 dní.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang