Strúhaný jablkový koláč s pudingom – vegan rýchly koláč s pudingom

DezertyKoláčiky

Hľadáte jednoduchý a chutný vegánsky dezert? Nehľadajte nič iné ako tento vegánsky jablkový koláč s pudingom. Je rýchly na prípravu, neuveriteľne chutný a je to spôsob, ako bez pocitu viny uspokojiť svoju chuť na sladké.

Vďaka šťavnatým jablkám a krémovému vegánskemu pudingu sa tento recept určite stane obľúbeným v rodine. Čítajte ďalej a dozviete sa, ako si tento lahodný dezert pripraviť ešte dnes.

Strúhaný jablkový koláč – hrnčekový strúhaný jablkový koláč – recept

Tento lahodný vegánsky strúhaný jablkový koláč je skvelým spôsobom, ako vytvoriť chutnú pochúťku, na ktorej si pochutnajú aj nevegáni. Jednoduchá kôrka, sladená strúhaná jablková náplň a ovsená omrvinka – tento jednoduchý recept uspokojí každého a prinesie na váš stôl jedinečnú chuť.

Ingrediencie na strúhaný jablkový koláč

  • 2 šálky hladkej múky
  • 125 ml studeného vegánskeho masla
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1-2 lyžice studenej vody
  • 3 jablká
  • 3/4 šálky baleného hnedého cukru
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1/4 lyžičky mletej škorice
  • 1/2 lyžičky soli
  • 2 lyžice vegánskeho masla, rozpustené

Postup na strúhaný jablkový koláč

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, vegánske maslo, cukor a štipku soli. Zmes pokvapkajte studenou vodou a miešajte, kým sa nespojí do gule.
  3. Na ľahko pomúčenej ploche cesto rozvaľkajte na hrúbku aspoň 2 cm. Cesto vložte do 23 cm koláčovej formy a pritlačte ho k okrajom. Vložte ho na 15 minút do chladničky.
  4. Jablká ošúpte a zbavte jadrovníkov, potom ich nastrúhajte do stredne veľkej misy. Pridajte hnedý cukor, múku, ovsené vločky, škoricu a soľ a premiešajte, kým sa rovnomerne nespoja.
  5. Pripravené cesto vyberte z chladničky, nalejte doň jablkovú náplň a zľahka ho poklepte. Náplň pokvapkajte rozpusteným vegánskym maslom.
  6. Na náplň položte papier na pečenie a naň položte ďalší plech na pečenie. Koláč vložte do rúry a pečte 30-35 minút dozlatista.
  7. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Strúhaný jablkový koláč máte hotový za pár minút.

Vegánsky ľahký jablkový koláč – recept

Tento vegánsky ľahký jablkový koláč je dokonalým ľahkým a osviežujúcim dezertom pre vegánsku stravu. Vďaka použitiu jablkového pyré, vegánskeho masla a ľahkých ingrediencií je to zdravý a ľahko pripraviteľný dezert – a určite ohromí aj vašich vegánskych a nevegánskych priateľov.

Ak hľadáte recept na chutný vegánsky jablkový koláč hotový za pár minút, pozrite si recept na rýchly jablkový koláč, ktorý je ako rýchly, tak chutný.

Ingrediencie na ľahký jablkový koláč

  • 340 g hotového vegánskeho pečiva z masla
  • 3/4 šálky jablkovej omáčky
  • 2 jablká, olúpané a nakrájané na plátky
  • 3 lyžice svetlého hnedého cukru
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
  • 2 lyžice vegánskeho masla, rozpustené

Postup na ľahký jablkový koláč

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Najprv na jemne pomúčenej ploche rozvaľkajte vegánske cesto na hrúbku 1 cm. Cesto vložte do 23 cm koláčovej formy a pritlačte ho k okrajom. Vložte ho na 15 minút do chladničky.
  3. Následne v miske zmiešajte jablkovú omáčku, jablká, cukor, ovsené vločky, škoricu a muškátový oriešok. Keď je náplň rovnomerne premiešaná, lyžicou ju vložte do koláčovej formy.
  4. Nakoniec na náplň položte papier na pečenie a naň položte ďalší plech na pečenie. Koláč vložte do rúry a pečte 35-40 minút dozlatista.
  5. Koláčovú formu vyberte z rúry a vrch potrite rozpusteným vegánskym maslom. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Tento jablkový koláč je ľahký na prípravu ale aj ľahký pre váš organizmus.

Vegánsky rýchly jablkový koláč s pudingom – recept

Tento vegánsky rýchly jablkový koláč s pudingom je rýchly a jednoduchý dezert, ktorý pripravíte za okamih! Tento šťavnatý koláč plný jabĺk a pudingu je vegánsky, krémový a chutný – poskytuje to najlepšie z oboch svetov.

Dokonalá pochúťka na každý deň. Puding používajte hlavne vanilkový, pretože najviac ladí s chuťou jabĺk, ale určite niekedy vyskúšajte samostatne aj vegánsky avokádový puding.

Ingrediencie na rýchly jablkový koláč s pudingom

  • 400 g vegánskeho lístkového cesta
  • 500 ml vegánskeho vanilkového pudingu
  • 2 ošúpané a na plátky nakrájané jablká
  • 2 lyžice svetlého hnedého cukru
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 1 lyžička mletej škorice
  • višne na dozdobenie

Postup na rýchly jablkový koláč s pudingom

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte vegánske lístkové cesto na hrúbku 0,5 cm. Cesto vložte do 23 cm koláčovej formy a pritlačte ho k okrajom. Vložte ho na 15 minút do chladničky.
  3. V miske zmiešajte puding, jablká, cukor, ovsené vločky a škoricu. Keď je náplň rovnomerne premiešaná, lyžicou ju vložíme do koláčového taniera.
  4. Na náplň položte papier na pečenie a naň položte ďalší plech na pečenie. Koláč vložte do rúry a pečte 25-30 minút dozlatista.
  5. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť a dozdobte višňami.
Puding, lístkové cesto a jablká s višňami – dokonalá vegánska osviežujúca kombinácia.

Vegánsky jablkový závin – recept

Tento vegánsky jablkový závin je dokonalou vegánskou verziou klasického európskeho dezertu. Vločkové cesto, sladké jablká a tradičné pridané korenie – tento jednoduchý recept určite uspokojí vegánov aj nevegánov.

Ingrediencie na jablkový závin

  • 4 vegánske lístkové cestá
  • 2-3 ošúpané a na plátky nakrájané jablká
  • 1/4 šálky svetlého hnedého cukru
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 2 lyžice vegánskeho masla, rozpustené

Postup na jablkový závin

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Najprv na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte jeden z plátov lístkového cesta na hrúbku 0,5 cm. Následne cesto položte na mierne vymastený plech.
  3. Potom v miske zmiešajte jablká, cukor, ovsené vločky a škoricu. Keď je náplň rovnomerne premiešaná, lyžicou ju naneste na plát lístkového cesta.
  4. Zvyšné pláty lístkového cesta rozvaľkajte a položte ich tak, aby ste vytvorili štvorstranný korpus na jablkovú zmes. Nakoniec vrch štrúdle potrite rozpusteným vegánskym maslom.
  5. Štrúdľu vložte do rúry a pečte 25-30 minút dozlatista.
  6. Pred podávaním nechajte štrúdľu vychladnúť.
Chutný jablkový závin je výborný na domáce oslavy aj na cesty.

Vegánsky jablkový pudingový koláč – recept

Tento vegánsky jablkový pudingový koláč je klasickou vegánskou verziou klasického dezertu. Tento lahodný vegánsky pudingový koláč je vlhký a nadýchaný so sladkou a trpkou jablkovou polevou a bude skvelým doplnkom každého vegánskeho jedla.

Ak máte radi osviežujúce pudingy, vyskúšajte aj chia-kokosový puding.

Ingrediencie na jablkový pudingový koláč

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2 lyžičky prášku do pečiva
  • 3/4 šálky vegánskeho masla
  • 1 šálka hnedého cukru
  • 3 ošúpané a nakrájané jablká
  • 3 lyžice kryštálového cukru
  • 2 lyžice ovsených vločiek
  • 2 lyžičky mletej škorice
  • 1 lyžička mletého muškátového orieška

Postup na jablkový pudingový koláč

  1. Najprv predhrejte rúru na 200 °C.
  2. V miske zmiešajte múku a prášok do pečiva.
  3. Potom v samostatnej miske vymiešajte vegánske maslo s cukrom do hladka. Pomaly pridávajte múku do maslovej zmesi a neustále miešajte, kým nevznikne husté cesto.
  4. Cesto rozotrite do ľahko vymastenej 23 cm formy na pečenie a na vrch poukladajte jablká v jednej vrstve.
  5. V malej miske zmiešajte cukor, ovsené vločky, škoricu a muškátový oriešok. Nakoniec posypte ovsenou zmesou vrch jabĺk.
  6. Koláč vložte do rúry a pečte 40-45 minút dozlatista.
  7. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Tento pudingový jablkový koláč si môžete dozdobiť aj troškou vegánskej šľahačky.

Vegánsky jablkový koláč s tvarohom a pudingom – recept

Tento vegánsky jablkový koláč je pôžitkom pre zmysly. Plný vegánskeho tvarohu, krémového vegánskeho pudingu a sladkých koláčových jabĺk – tento vegánsky dezert bude určite hitom. Tento lahodný vegánsky jablkový koláč je ideálny pre vegánov aj nevegánov a všetci sa k nemu budú radi vracať.

Ingrediencie na jablkový koláč s tvarohom a pudingom

  • 2 šálky hladkej múky
  • 125 ml vegánskeho masla
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 1 lyžička soli
  • 1-2 lyžice studenej vody
  • 3 ošúpané a nakrájané jablká
  • 2 lyžice vegánskeho masla, rozpustené
  • 1/4 šálky vegánskeho tvarohu
  • 1/2 šálky vegánskeho vanilkového pudingu

Postup na jablkový koláč s tvarohom a pudingom

  1. Predhrejte rúru na 190 °C.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, vegánske maslo, cukor a štipku soli. Zmes pokvapkajte studenou vodou a miešajte, kým sa nespojí do gule.
  3. Na jemne pomúčenej doske cesto rozvaľkajte na hrúbku aspoň 2 cm. Cesto vložte do 23 cm koláčovej formy a pritlačte ho k okrajom. Vložte ho na 15 minút do chladničky.
  4. Do koláčovej formy na pečenie vložte jablká a pokvapkajte ich rozpusteným vegánskym maslom. Ak používate vegánsky tvaroh, posypte ho tvarohom.
  5. Na jablká a tvaroh rozotrite puding.
  6. Na náplň položte kúsok papiera na pečenie a naň položte ďalší plech na pečenie. Koláč vložte do rúry a pečte 30-35 minút dozlatista.
  7. Pred podávaním nechajte koláč vychladnúť.
Vegánsky tvaroh dodá tomuto koláču sviežosť a puding ho zas osladí.

Tipy na ďašie chutné recepty na ovocné koláče s jablkami či bez

Ak máte chuť na šťavnatý vegánsky ovocný koláč a nemusí obsahovať práve jablká, vyskúšajte niektorý z týchto:

Ak hľadáte lahodný vegánsky dezert, ktorý je hotový za okamih, potom je aspoň jeden z týchto jablkových koláčov s pudingom či bez určený práve pre vás.

Kombinácia šťavnatých jabĺk a krémového vegánskeho pudingu predstavuje jednoduchú, lahodnú pochúťku, ktorá sa určite stane hitom pre celú rodinu. Na týchto koláčikoch je možné si pochutiť pri akejkoľvek relaxačnej aktivite, napríklad ak sa rozhodneme pre čítanie fruugo.sk recenzie.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang