Podľa tohto receptu pripravíte dokonalé tekvicové špagety al dente, ktoré sa používajú do zeleninových príloh a hlavných jedál. Presné načasovanie sa líši v závislosti od teploty vašej rúry a veľkosti vašej tekvice.
Suroviny
- 1 špagetová tekvica
- extra panenský olivový olej
- morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
Postup
- Predhrejte rúru na 200 °C.
- Špagetovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu a vydlabte semienka.
- Vnútro tekvice pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením.
- Tekvice položte reznou stranou na plech a vidličkou do nich urobte otvory.
- Pečte 30 až 40 minút alebo kým nie je tekvica zvonka mierne hnedá, vidličkou mäkká, ale stále trochu pevná. Čas sa bude líšiť v závislosti od veľkosti vašej tekvice.
- Vyberte špagetovú tekvicu z rúry a otočte ju tak, aby bola reznou stranou nahor.
- Po vychladnutí na dotyk vidličkou zoškrabte a našuchorte vlákna zo strán tekvice.