Podľa tohto receptu pripravíte dokonalé tekvicové špagety al dente, ktoré sa používajú do zeleninových príloh a hlavných jedál. Presné načasovanie sa líši v závislosti od teploty vašej rúry a veľkosti vašej tekvice.

Suroviny

  • 1 špagetová tekvica
  • extra panenský olivový olej
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. Špagetovú tekvicu rozrežte pozdĺžne na polovicu a vydlabte semienka.
  3. Vnútro tekvice pokvapkajte olivovým olejom a posypte soľou a korením.
  4. Tekvice položte reznou stranou na plech a vidličkou do nich urobte otvory.
  5. Pečte 30 až 40 minút alebo kým nie je tekvica zvonka mierne hnedá, vidličkou mäkká, ale stále trochu pevná. Čas sa bude líšiť v závislosti od veľkosti vašej tekvice.
  6. Vyberte špagetovú tekvicu z rúry a otočte ju tak, aby bola reznou stranou nahor.
  7. Po vychladnutí na dotyk vidličkou zoškrabte a našuchorte vlákna zo strán tekvice.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang