Recept na sladký zemiakový šalát Tex-Mex

ŠalátyVegánske recepty

Tento výdatný vegánsky šalát obsahuje 4 z 5 bielkovín denne, je bohatý na foláty, vlákninu a vitamín C a navyše má veľa zaujímavých chutí a textúr.

Ingrediencie

  • 600 g sladkých zemiakov, nakrájaných na rovnomerné kúsky
  • 2 lyžice extra panenského olivového oleja
  • 1 lyžička chilli vločiek
  • 400 g čiernej fazule, scedenej a prepláchnutej
  • 198 g plechovky kukurice cukrovej, scedenej a opláchnutej
  • 2 nakrájané avokáda
  • 250 g paradajok, nakrájaných na kúsky
  • 1 malá červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky
  • 1 malé balenie koriandra, nahrubo nasekaného
  • šťava z 1 limetky

Postup

  1. Rúru predhrejte na 200°C. Na plechu vysypte sladké zemiaky na 1 lyžicu oleja s chilli vločkami, morskou soľou a korením. Pečte 30 minút, kým nezmäknú.
  2. Keď sú sladké zemiaky takmer hotové, zmiešajte ostatné prísady vo veľkej mise so zvyšnou 1 lyžicou oleja a dobre okoreňte.
  3. Všetko dobre premiešajte, ale dávajte pozor, aby ste avokádo neroztlačili.

Servírovanie: Šalát rovnomerne rozdeľte na taniere alebo ho podávajte spolu s kúskami sladkých zemiakov.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang