Vyrobte si vlastnú sladkú chilli omáčku na varenie. Pôvodná chilli omáčka často obsahuje aj rybiu omáčku, my sme túto verziu zachovali ako zeleninovú.

Suroviny

  • 20 červených chilli papričiek (bez stopiek, zbavených jadierok)
  • 1 kúsok zázvoru (olúpaný a nahrubo nasekaný)
  • 5 strúčikov cesnaku (nahrubo nasekaných)
  • 100 ml bieleho vína alebo jablčného octu
  • 100 ml vody
  • 200 g bieleho kryštálového cukru

Postup

  1. Všetky ingrediencie okrem cukru vyklopte do mini sekáčika alebo mixéra a rozmixujte na hustú kašu.
  2. Obsah vyškrabte do plytkého hrnca s cukrom a 100 ml vody a priveďte do varu.
  3. Varte 15 minút za občasného miešania, kým sa zo zmesi nestane sirup.
  4. Pozorne ju sledujte a pokračujte v dusení a miešaní ďalších 5 minút, kým sa ľahko nepotiahne na zadnej strane lyžice a pri miešaní uvidíte dno panvice.
  5. Nechajte vychladnúť 1-2 hodiny.
  6. V malej sterilizovanej nádobe vydrží až mesiac.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang