Využite nadbytok čerstvej rebarbory a pripravte sa na leto s týmto osviežujúcim sirupom, ktorého príprava trvá iba 10 minút.
Suroviny
- 300 g práškového cukru
- kôra a šťava z 1 pomaranča
- kôra a šťava z 1 citróna
- 450 g rebarbory (nakrájanej na kúsky)
- 1 plátok čerstvého koreňa zázvoru
Postup
- Cukor dajte do veľkého hrnca s 300 ml vody. Priveďte do varu a potom pridajte kôru a šťavu z pomaranča a citróna spolu s rebarborou a ošúpaným a nakrájaným zázvorom.
- Zmes varte na miernom ohni, kým sa rebarbora nerozpadne.
- Zmes prelejte cez sito vystlané mušelínom do čistého žiaruvzdorného džbánu a potom ju prelejte do sterilizovaných fliaš. V chladničke vydrží až 1 mesiac.
- Na 100 ml perlivej vody podávajte približne 25 ml sirupu alebo podľa chuti.