Využite nadbytok čerstvej rebarbory a pripravte sa na leto s týmto osviežujúcim sirupom, ktorého príprava trvá iba 10 minút.

Suroviny

  • 300 g práškového cukru
  • kôra a šťava z 1 pomaranča
  • kôra a šťava z 1 citróna
  • 450 g rebarbory (nakrájanej na kúsky)
  • 1 plátok čerstvého koreňa zázvoru

Postup

  1. Cukor dajte do veľkého hrnca s 300 ml vody. Priveďte do varu a potom pridajte kôru a šťavu z pomaranča a citróna spolu s rebarborou a ošúpaným a nakrájaným zázvorom.
  2. Zmes varte na miernom ohni, kým sa rebarbora nerozpadne.
  3. Zmes prelejte cez sito vystlané mušelínom do čistého žiaruvzdorného džbánu a potom ju prelejte do sterilizovaných fliaš. V chladničke vydrží až 1 mesiac.
  4. Na 100 ml perlivej vody podávajte približne 25 ml sirupu alebo podľa chuti.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang