Vďaka správnej rovnováhe medzi chrumkavosťou a šťavnatosťou a ohnivej slanej omáčke sú tieto tofu kocky univerzálnou bielkovinovou prílohou, ktorú môžete zaradiť do svojho jedálnička. Skúste ich pridať k hranolčekom, ako náplň do burrito alebo ich vložte do restovanej zeleniny.

Uzavreté a uložené v chladničke vydržia päť dní. A čo je ešte lepšie, ich príprava je neuveriteľne jednoduchá.

Suroviny

  • 1,5 kg extra pevného tofu (nakrájaného na hrubé plátky)
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 1 čili (nakrájaná na tenké plátky)
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 2 lyžice mirin omáčky
  • 2 lyžice Sriracha
  • 2 lyžice neochuteného ryžového octu
  • 2 lyžičky opečeného sezamového oleja
  • 1 lyžička jemne nastrúhaného čerstvého zázvoru

Postup

  1. Plátky tofu rozložte v jednej vrstve na tanier vystlaný papierovou utierkou a prikryte ďalšími papierovými utierkami. Rukami tofu silno pritlačte, aby sa z neho vytratila prebytočná tekutina.
  2. Na veľkej panvici rozohrejte rastlinný olej na stredne vysokej teplote. Tofu raz otočte, kým nezhnedne, celkovo 7 – 10 minút. Preneste na tanier a nechajte vychladnúť.
  3. Medzitým v stredne veľkej miske vyšľahajte čili, sójovú omáčku, mirin, Srirachu, ocot, sezamový olej a zázvor.
  4. Rozdrvte tofu na malé kúsky, pridajte do misky a premiešajte.
  5. Podávajte ako prílohu alebo samostatne.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang