Čokoládovo-čerešňové supercarb tyčinky – recept

DezertySnacky a predjedláVegánske recepty

Tieto nepečené tyčinky z quinoy, ovsa a chia sú skvelými raňajkami, ak máte zhon a potrebujete rýchlo so sebou vziať niečo na zjedenie. Hodia sa aj v rámci supercarb diéty.

Suroviny

  • 2 šálky ovsených vločiek
  • 1/2 šálky quinoa
  • 1/2šálky chia semienok
  • 1/2 šálky mandľových lupienkov
  • 1/2 šálky sušených čerešní
  • 1/2 šálky nasekanej horkej čokolády
  • 3/4 šálky krémového mandľového masla
  • 1/3 šálky sirupu
  • 2 lyžice kokosového oleja
  • 1/2 šálky slivkového pyré
  • 1/2 lyžičky soli

Postup

  1. Veľký plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
  2. Vo veľkej miske zmiešajte ovos, quinou, chia semienka, mandle, čerešne a čokoládu.
  3. V malom hrnci na nízkej teplote za občasného miešania zohrievajte mandľové maslo, sirup, kokosový olej a 1/2 lyžičky soli, kým sa nerozpustia a nezískajú hladký povrch.
  4. Do zmesi vmiešajte slivkové pyré.
  5. Zmes mandľového masla nalejte na ovsenú zmes a premiešajte.
  6. Rukami vytvarujte tyčinky, na každú použite asi 1/3 šálky zmesi; položte na pripravený plech a nechajte v chladničke stuhnúť, približne 1 hodinu.
  7. Uchovávajte v chladničke vo vzduchotesnej nádobe až 3 týždne.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang