Chrumkavé hranolčeky z rúry – recept

Bezlepkové veganskéPrílohyVegánske recepty

Pripravte si podľa nášho receptu zdravé a chutné hranolky – navyše bez vyprážania.

Suroviny

  • 750 g zemiakov (asi 3 stredne veľké, ošúpané)
  • arašidový olej na pokvapkanie
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie

Postup

  1. Rúru rozohrejte na najvyšší stupeň, ideálne 250 °C.
  2. Každý zemiak nakrájajte na 1 cm široké plátky a potom na 1 cm hrubé tyčinky.
  3. Zemiaky blanšírujte 3 minúty vo veľkom hrnci s vriacou vodou a potom ich dobre osušte.
  4. Zemiaky vyklepte na plech na pečenie, pokvapkajte olejom, aby bol každý lupienok rovnomerne pokrytý, a dobre okoreňte.
  5. Pečte približne 15-20 minút, pričom zemiaky aspoň dvakrát otočte, kým nebudú zlatohnedé a chrumkavé.

IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang