Bruschetta s pečeným cesnakom a reďkovkou – recept

Snacky a predjedláVegánske recepty

Vyskúšajte si pripraviť bruschettu podľa tohto receptu. Reďkovky opečené s cesnakom sú perfektnou pikantnou a chrumkavou oblohou na hrianke.

Suroviny

  • 3 lyžice olivového oleja
  • 600 g malých až stredne veľkých reďkoviek
  • 3 strúčiky cesnaku (2 nakrájané na tenké plátky)
  • 4 krajce vidieckeho chleba
  • 2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate
  • kuchynská soľ a korenie

Postup

  1. Rúru rozohrejte na 200 °C.
  2. Plech na pečenie potrite 1 lyžicou oleja. Reďkovky rozrežte na polovicu, poukladajte ich na plech reznou stranou nadol a pokvapkajte 1 lyžicou oleja. Pečte 8 minút.
  3. Na reďkovky rozložte plátky nakrájaného cesnaku, otočte plech a pečte, kým spodok reďkoviek nezíska zlatohnedú farbu, ďalších 6 až 8 minút.
  4. Kým sa reďkovky pečú, potrite chlieb zvyšnou lyžicou oleja, pridajte ho do rúry spolu s reďkovkami a opečte ho dozlatista a dochrumkava. Vyberte z rúry a potrite zvyšným strúčikom cesnaku.
  5. Keď sú reďkovky hotové, pridajte petržlenovú vňať a po ½ lyžičke soli a korenia.
  6. Hrianky nakrájajte na kúsky a podávajte ešte teplé.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang