Tento recept na vegánske lievance dokazuje, že na prípravu mimoriadne nadýchaných lievancov nepotrebujete vajcia, dokonca ani bežnú náhradu vajec. V tomto recepte sú tajnými prísadami prášok do pečiva a jablčný ocot, ktoré pomáhajú lievancom získať nadýchanosť.

Ocot a prášok do pečiva, aj ostatné ingrediencie v tomto recepte na vegánske lievance sú základom špajze, čo znamená, že si ich môžete ľahko pripraviť na raňajky vždy, keď na ne dostanete chuť.

Suroviny

  • ¾ hrnčeka celozrnnej múky
  • ½ šálky univerzálnej múky
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • ½ lyžičky škorice
  • ¼ lyžičky morskej soli
  • 1 šálka mandľového mlieka
  • 1 a ½ lyžice avokádového oleja
  • 1 lyžica jablčného octu
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Postup

  1. Vo veľkej miske zmiešajte celozrnnú a hladkú múku, prášok do pečiva, škoricu a soľ.
  2. V stredne veľkej miske vyšľahajte mandľové mlieko, avokádový olej, ocot, javorový sirup a vanilku.
  3. Mokré prísady pridajte k suchým a miešajte, kým sa nespoja.
  4. Odstavte na 5 minút. Zmes bude bublinkovať a peniť sa. V tejto fáze nemiešajte, aby bublinky zostali väčšinou neporušené (pomôže to vašim vegánskym palacinkám vykysnúť).
  5. Rozpáľte nepriľnavú panvicu na stredne nízku teplotu a potrite ju olejom.
  6. Podľa potreby pracujte v dávkach a pomocou odmerky a nalejte cesto na panvicu.
  7. Znížte teplotu na nízku a na prvej strane pečte 2 až 2,5 minúty, alebo kým nie sú zlatohnedé.
  8. Obráťte a na druhej strane pečte 1,5 minúty, alebo kým nie sú nafúknuté a prepečené.
  9. Podávajte s javorovým sirupom.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang