Vychutnajte si jedinečné sladkokyslé tofu pre jedného. S ananásom, červenou paprikou, cibuľou a čínskymi príchuťami. Je vegánske a zdravé.

Ingrediencie

  • 1 lyžica repkového alebo rastlinného oleja
  • 75 g extra pevného tofu nakrájaného na 2 cm kúsky
  • ½ cibule nakrájanej na tenké kolieska
  • ½ červenej papriky nakrájanej na kúsky
  • 1 veľký strúčik cesnaku nakrájaný nadrobno
  • 80 g čerstvých kúskov ananásu
  • 1 lyžica kečupu s nízkym obsahom soli
  • 1 lyžica ryžového octu
  • ½ lyžice tmavej sójovej omáčky
  • varená ryža basmati, na podávanie
  • sezamové semienka, na podávanie

Postup

  1. Polovicu oleja rozohrejte na nepriľnavej panvici na strednom ohni. Pridajte tofu a za pravidelného obracania ho 5 minút smažte zo všetkých strán dozlatista. Vyberte ho na tanier pomocou štrbinovej lyžice a odložte bokom.
  2. Zvyšný olej rozohrejte na panvici na silnom ohni. Cibuľu, papriku a cesnak smažte 5-6 minút, alebo kým zelenina nezmäkne.
  3. Pridajte ananás, kečup, ocot, sójovú omáčku a 50 ml vody a varte 1 min., alebo kým sa mierne nezredukuje. Vmiešajte tofu späť do panvice.
  4. Uvarte ryžu basmati podľa návodu na obale.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang