Recept na rebarborový gin

KoktailyNápojeVegánske recepty

Na prípravu tohto ginu použite sezónnu rebarboru. Hotový gin môžete zaliať sódovou vodou, aby ste získali osviežujúci a nádherne ružový letný nápoj.

Suroviny

  • 1 kg stoniek ružovej rebarbory
  • 400 g kryštálového cukru
  • 800 ml ginu

Postup

  1. Rebarboru umyte, orežte stonky a odstráňte spodok a všetky listy.
  2. Stonky nakrájajte na 3 cm prúžky a dajte do veľkej nádoby s cukrom. Všetko pretrepte, zakryte a nechajte cez noc odstáť. Cukor vytiahne z rebarbory šťavu.
  3. Po 24 hodinách pridajte gin, uzavrite a všetko pretrepte.
  4. Pred podávaním nechajte odstáť približne 4 týždne.
  5. Nápoj môžete precediť cez mušelínové sito a preliať do fľaše. Pokojne však môžete ponechať rebarboru a alkohol v nádobe a takto naberať do nápojov. Časom rebarbora a gin získajú oveľa bledšiu farbu.
  6. Vždy pre podávaním, musíte rebarboru s ginom pomerne rýchlo prebrať.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang