Vyskúšajte túto vegánsku verziu jambalaye plnú ohnivých údených chutí a zeleniny. Je zdravá, má nízky obsah tuku a kalórií, ale je veľmi chutná.

Suroviny

  • 25 g kešu orieškov
  • 4 lyžice olivového oleja
  • 1 kukuričný klas
  • 250 g dúhovej baby mrkvy (rozpolenej na polovicu)
  • 2 červené cibule (nakrájané nadrobno)
  • 2 zelerové tyčinky (nadrobno nakrájané)
  • 2 veľké červené papriky (nakrájané nadrobno)
  • 3 strúčiky cesnaku (rozdrvené)
  • 2 lyžice cajunského korenia
  • 1 a ½ lyžice údenej papriky
  • 1 lyžička chipotle pasty
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 200 g cherry paradajok (rozpolených)
  • 1 plechovka fazule
  • 1 plechovka paradajok
  • 300 g umytej dlhozrnnej ryže
  • 400 ml zeleninového alebo vegánskeho vývaru
  • 1 lyžica červeného vínneho octu
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 2 jarné cibuľky nakrájané nadrobno

Postup

  1. Kešu oriešky nasucho opražte vo veľkom hrnci alebo panvici na strednom ohni dozlatista. Odstavte z ohňa, nechajte vychladnúť a potom nahrubo nasekajte.
  2. Na tej istej panvici rozohrejte 1 lyžicu oleja a na každej strane 20 sekúnd opekajte kukuricu, aby sa spálila. Vyberte ju z panvice, odložte bokom, potom do nej vložte mrkvu a smažte 5 minút. Vyberte ju z panvice a odložte bokom.
  3. Zvyšok oleja rozohrejte v tej istej panvici na strednom ohni a 10 minút na ňom smažte nakrájanú cibuľu a zeler, kým nezmäknú a mierne sa nezafarbia. Pridajte papriku a cesnak, smažte ďalších 5 minút a potom pridajte korenie Cajun, údenú papriku, pastu chipotle a paradajkový pretlak.
  4. Smažte 1 minútu, kým sa korenie rozvonia, potom pridajte cherry paradajky a smažte ďalšie 2 minúty.
  5. Primiešajte opláchnutú a scedenú fazuľu, konzervované paradajky, ryžu, vývar, ocot a cukor a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  6. Priveďte do varu, potom prikryte pokrievkou a varte s pokrievkou 35 až 40 minút na miernom ohni, pričom v polovici varenia premiešajte, kým sa ryža neuvarí a tekutina nevsiakne.
  7. Nakrájajte kukuricu na plátky a spolu s mrkvou ju vmiešajte do ryže. Dochuťte a ozdobte jarnou cibuľkou a kešu orieškami.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang