Recept na vegánske chrumkavé wrapy

Hlavné jedláVegánske recepty

Tento recept na obľúbené rýchle občerstvenie je úplne vegánsky a úplne neodolateľný. Krémový vegánsky mexický dip a mäsitá šošovica tvoria uspokojivú náplň, zatiaľ čo krátke opečenie na horúcej panvici dodá každému sústu chrumkavosť.

Ak ich chcete pripraviť o niečo rýchlejšie, pripravte si šošovicu vopred a vezmite si na pomoc ďalšie ruky, aby bola príprava hračkou.

Suroviny

Na wrapy

  • 8 veľkých múčnych tortill
  • vegánsky mexický dip
  • guacamole
  • drvený šalát
  • rozštvrtené cherry paradajky
  • rastlinný olej na panvicu

Na náplň

  • 2 a 1/2 šálky uvarenej zelenej šošovice (z približne 1 šálky sušenej)
  • 1 lyžica extra panenského olivového oleja
  • 1 malá žltá cibuľa (nadrobno nakrájaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (mleté)
  • 3 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 paprička chipotle
  • 1 lyžička mletej rasce
  • 1/2 lyžičky mletého koriandra
  • kuchynská soľ

Postup

  1. Pripravte šošovicovú náplň: Na veľkej panvici na strednom ohni rozohrejte olej. Pridajte cibuľu a varte ju 6 minút, kým nezmäkne. Pridajte cesnak a varte, kým sa nerozvonia, ďalšiu 1 minútu.
  2. Pridajte paradajkový pretlak a papriku chipotle a varte, pričom papriku roztláčajte drevenou lyžicou, kým paradajkový pretlak mierne neztmavne. Pridajte rascu a koriander a dochuťte soľou.
  3. Pridajte šošovicu a ¼ šálky studenej vody. Premiešajte, aby sa spojila, a potom varte za občasného miešania a roztláčania časti šošovice, približne 5 minút.
  4. Ak je zmes suchá, pridajte po lyžiciach viac vody.
  5. Pripravte chrumkavé wrapy: Do stredu každej múčnej tortilly pridajte kopček korenenej šošovice a nechajte voľný okraj na preloženie.
  6. Pokvapkajte mexickým dipom, potrite rovnomernou vrstvou guacamole a na vrch rozložte šalát a paradajky.
  7. Okraje veľkej tortilly pevne zložte smerom k stredu a vytvorte záhyby. Opatrne obráťte chrumkavé obaly tak, aby záhyby boli na spodnej strane a zostali pohromade.
  8. Na panvici na miernom ohni rozohrejte tenkú vrstvu oleja. Keď sa olej začne trblietať, pridajte po jednom chrumkavom obale švom nadol a opečte ho dozlatista 3 minúty z každej strany.
  9. Preneste na tanier a zopakujte to so zvyšnými wrapmi.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang