Najlepšia vegánska pizza – recept

Hlavné jedláVegánske recepty

Táto pizza s brokolicou, paradajkami, jalapeño a krémovou omáčkou z kešu je chutná a sýta. Namiesto syra alebo mliečnych výrobkov je celá zaliata krémovou slanou vrstvou kešu krému.

Suroviny

  • 1 malá hlávka brokolice
  • ⅓ šálky rozpoltených cherry paradajok
  • jadrá z 1 klasu čerstvej kukurice
  • ¼ šálky nahrubo nakrájanej červenej cibule
  • ½ jalapeño (nakrájané na tenké plátky)
  • 4 sušené paradajky balené v oleji
  • extra panenský olivový olej na pokvapkanie a potretie
  • 1 cesto na pizzu
  • ½ šálky čerstvých bazalkových listov
  • 2 lyžice čerstvých tymiánových listov
  • štipka vločiek červenej papriky
  • morská soľ a čerstvo mleté čierne korenie
  • kešu krém

Postup

  1. Predhrejte rúru na 200 °C.
  2. V stredne veľkej miske zmiešajte nakrájanú brokolicu, paradajky, kukuricu, cibuľu, jalapeño a sušené paradajky. Pokvapkajte ich olivovým olejom a štipkou soli a korenia. Premiešajte a ochutnajte. Zelenina by mala byť dobre ochutená a dobre pokrytá olivovým olejom, aby bola dostatočne aromatická.
  3. Cesto na pizzu natiahnite na vhodný plech.
  4. Vonkajšie okraje cesta jemne potrite olivovým olejom a na stred cesta dajte niekoľko kopčekov kešu krému, len toľko, aby sa rozotrel do tenkej vrstvy.
  5. Na cesto rozložte zeleninu.
  6. Pečte 15 minút, alebo kým kôrka nie je zlatistá, prepečená a brokolica mäkká a upečená.
  7. Vyberte z rúry a výdatne pokvapkajte kešu krémom (ak je váš kešu krém príliš hustý na pokvapkanie, pridajte trochu vody).
  8. Posypte čerstvou bazalkou, čerstvým tymiánom a štipkou červenej papriky.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang