Recept na najlepšiu vegánsku omáčku

Hlavné jedláOmáčkyPre začiatočníkovVegánske recepty

Táto veľmi jednoduchá omáčka svojou bohatou hubovou chuťou poteší každého jedáka. Hodí sa k mäsu, šalátom aj na namáčanie obľúbených vegánskych snackov.

Suroviny

  • 1/4 šálky vegánskeho masla
  • 4 šampiňóny (nadrobno nakrájané)
  • 1 veľká šalotka (nadrobno nasekaná)
  • 1/3 šálky hladkej múky
  • 4 šálky hubového alebo zeleninového vývaru
  • 2 vetvičky čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžička sójovej omáčky
  • štipka čerstvo nastrúhaného muškátového orieška
  • čierne korenie

Postup

  1. Vegánske maslo rozohrejte vo veľkej panvici. Pridajte nakrájané huby a šalotku a za občasného miešania varte 6 až 8 minút, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
  2. Posypte ich múkou a za stáleho miešania varte 4 až 5 minút dozlatista.
  3. Pomaly zašľahajte vývar. Pridajte rozmarín a priveďte do varu. Znížte teplotu a za občasného miešania varte, kým nezhustne, 8 až 12 minút.
  4. Vmiešajte sójovú omáčku, muškátový oriešok a 1/2 lyžičky korenia a varte 1 minútu.
  5. Hotovú omáčku rozmixujte ponorným mixérom a tesne pred podávaním sceďte.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang