Vegánske čokoládové sušienky – recept

DezertySnacky a predjedláVegánske recepty

Už nemusíte hľadať bohaté vegánske pečivo plnené čokoládovými lupienkami a dokonale skombinované s pohárom mlieka (mandľového, ovseného, sójového – výber je na vás). Pripravte si ich podľa tohto receptu, navyše z ingrediencií, ktoré zaručene máte doma.

Suroviny

  • 2 šálky univerzálnej múky
  • 1 lyžička sódy bikarbóny
  • 1/2 lyžičky kuchynskej soli
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky repkového oleja
  • 1/4 šálky vody
  • 2 lyžičky čistého vanilkového extraktu
  • 1 šálka kúskov horkej sladkej čokolády
  • 1 šálka polosladkých čokoládových lupienkov

Postup

  1. V stredne veľkej miske zmiešajte múku, sódu bikarbónu a soľ. Primiešajte čokoládu.
  2. V druhej miske rozdrvte hnedý cukor a uistite sa, že v ňom nie sú hrudky. Pridajte kryštálový cukor, olej, vodu a vanilku a vyšľahajte. Pridajte múku a miešajte, kým sa zmes nespojí (nemali by tam byť žiadne pruhy múky).
  3. Vyložte 2 plechy na sušienky papierom na pečenie.
  4. Lyžicou vyklopte dvojcentimetrové kopčeky cesta, ktoré sú od seba vzdialené 2 cm. Dajte na 30 minút do mrazničky.
  5. Rúru rozohrejte na 190 °C.
  6. Pečte sušienky, pričom po 6 minútach otočte plechy, kým okraje nie sú zlatohnedé, spolu 9 až 12 minút.
  7. Nechajte vychladnúť.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang