Recept na vegánske čokoládové pralinky

DezertySnacky a predjedláVegánske recepty

Dekadentné čokoládové pralinky zvyčajne obsahujú hustú smotanu, ale kokosové mlieko je jej vhodnou náhradou. Vďaka obsahu tuku dodáva lahodnú bohatosť a chuť.

Suroviny

  • 500 g tmavej čokolády (72% kakaa alebo viac)
  • 3/4 šálky nesladeného kokosového mlieka (dobre rozmiešané)
  • opražené kokosové vločky na ozdobenie

Postup

  1. Polovicu nasekanej čokolády vložte do stredne veľkej misy.
  2. Kokosové mlieko zohrejte, kým nie je na dotyk horúce, a potom ho nalejte na čokoládu.
  3. Misku voľne prikryte utierkou a nechajte 5 minút odstáť, potom miešajte, kým sa čokoláda nerozpustí.
  4. Misku chladíme, kým čokoláda nie je dostatočne pevná na naberanie, ale nie tvrdá, približne 30 minút. Naberte a vyvaľkajte guľôčky veľkosti polievkovej lyžice.
  5. Ukladajte na podnos vystlaný papierom na pečenie a dajte do chladničky.
  6. Medzitým vložte zvyšnú nalámanú čokoládu do misky. V mikrovlnnej rúre ju ohrievajte na najvyššej teplote v 30-sekundových intervaloch a miešajte, kým sa celkom nerozpustí.
  7. Guľôčky po jednej namáčajte do čokolády a prebytočnú čokoládu nechajte odkvapkať.
  8. Pred stuhnutím čokolády ich podľa potreby posypeme opraženými kokosovými vločkami.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang