Ak ste s tofu nikdy predtým nepracovali, jeho príprava sa môže zdať náročná. Ale keď sa o ňom niečo naučíte, nemôže byť nič jednoduchšie ako pripraviť tofu dobre. Podľa tohto receptu pripravíte tofu ako profesionál.

Suroviny

  • 400 g extra pevného tofu (osušeného a nakrájaného na kocky)
  • ½ lyžice extra panenského olivového oleja
  • 2 lyžice tamari
  • ½ lyžičky srirachy
  • 1 lyžica kukuričného škrobu (voliteľné)

Postup

  1. Rúru predhrejte na 220 °C a plech na pečenie vyložte pergamenovým papierom.
  2. Tofu nakrájané na kocky zmiešajte s olivovým olejom, tamari a srirachou.
  3. Aby bolo tofu mimoriadne chrumkavé, posypte ho kukuričným škrobom a jemne premiešajte.
  4. Tofu rovnomerne rozložte na plech na pečenie.
  5. Pečte 20 až 25 minút, alebo kým okraje nezhnednú. Vyberte a podávajte teplé.
IngrediencieRecept

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang