Recept na malinový sorbet

Vegánske recepty

Vyrobte si vlastný malinový sorbet len z troch ingrediencií. Ideálny na horúce letné dni alebo na kombináciu s čokoládovými pudingami – a navyše je vegánsky.

Ingrediencie

  • 200 g kryštálového cukru
  • 500 g malín, plus ďalšie na podávanie
  • 1 citrón, odšťavený

Postup

  1. Cukor a 270 ml vody dajte do hrnca na mierny oheň a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Zvyšte teplotu a varte 5 minút, alebo kým sa tekutina nezmení na sirup.
  3. Odstavte a nechajte vychladnúť.
  4. Maliny a citrónovú šťavu vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
  5. Preceďte cez jemné sitko do misky a zbavte sa jadierok.
  6. Zmiešajte s cukrovým sirupom a nalejte do nádoby odolnej voči mrazu.
  7. Zamrazte na 1 hodinu a 30 minút, potom šľahajte s cukrom.
  8. Sorbet miešajte raz za hodinu po dobu 4 hodín, aby ste rozbili kryštáliky ľadu.
  9. Prestaňte miešať, keď je pevný, ale dá sa naberať.
  10. V mrazničke vydrží až mesiac.
  11. Ak chcete, podávajte s ďalšími malinami.

© 2024 Vegan.sk | Nakódoval Leoš Lang