Vyrobte si vlastný malinový sorbet len z troch ingrediencií. Ideálny na horúce letné dni alebo na kombináciu s čokoládovými pudingami – a navyše je vegánsky.
Ingrediencie
- 200 g kryštálového cukru
- 500 g malín, plus ďalšie na podávanie
- 1 citrón, odšťavený
Postup
- Cukor a 270 ml vody dajte do hrnca na mierny oheň a miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
- Zvyšte teplotu a varte 5 minút, alebo kým sa tekutina nezmení na sirup.
- Odstavte a nechajte vychladnúť.
- Maliny a citrónovú šťavu vložte do kuchynského robota a rozmixujte do hladka.
- Preceďte cez jemné sitko do misky a zbavte sa jadierok.
- Zmiešajte s cukrovým sirupom a nalejte do nádoby odolnej voči mrazu.
- Zamrazte na 1 hodinu a 30 minút, potom šľahajte s cukrom.
- Sorbet miešajte raz za hodinu po dobu 4 hodín, aby ste rozbili kryštáliky ľadu.
- Prestaňte miešať, keď je pevný, ale dá sa naberať.
- V mrazničke vydrží až mesiac.
- Ak chcete, podávajte s ďalšími malinami.