Vyskúšajte najlepšie vegánske čokoládové sušienky v histórii. Nevegáni si len ťažko všimnú rozdiel medzi týmito a ich obľúbenými čokoládovými sušienkami.
Ingrediencie
- 125 g studeného kokosového oleja
- 100 g zlatého kryštálového cukru
- 150 g svetlého práškového cukru
- 125 ml kokosového mlieka
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 275 g hladkej múky
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1/4 lyžičky hydrogenuhličitanu
- 200 g vegánskej čokolády alebo vegánskej čokolády nakrájanej na malé kúsky
Postup
- Kokosový olej a cukor vyklopte do misky a šľahajte, kým sa úplne nespoja, potom zašľahajte kokosové mlieko a vanilku.
- Do zmesi primiešame múku, prášok do pečiva, hydrogenuhličitan a dobrú štipku vločkovej morskej soli, aby vzniklo husté cesto, a potom vmiešajte čokoládové lupienky.
- Cesto nechajte chladiť aspoň 1 hodinu.
- Môžete ho pripraviť aj dva dni vopred.
- Rúru predhrejte na teplotu 180 °C/160 °C.
- Niekoľko plechov vyložte papierom na pečenie, potom z cesta naberte alebo vyvaľkajte guľôčky veľkosti slivky a položte ich na plechy asi 2 cm od seba.
- Mierne ich sploštíte a podľa potreby posypeme ešte trochou vločkovej soli.
- Pečte na strednej platni 12-15 minút, pričom plech raz otočte, kým sa koláčiky neroztiahnu a nie sú zlatisté, ale v strede stále mäkké.
- Nechajte ich mierne vychladnúť a potom ich preložte na chladiacu mriežku, kým upečiete ďalšiu dávku.
- V nádobe na sušienky vydržia až tri dni.